Megérdemelt a győzelmünk

2017. december 31., vasárnap 13:19 | 1 éve 17 napja 6 órája 26 perce
Felemás érzésekkel tért vissza az Elek Gyula Arénába egykori játékosunk, a most a Dunaújvárost erősítő Monori Orsolya - értékelések.
Megérdemelt a győzelmünk

Szombaton magabiztos győzelemmel zárta 2017-et női kézilabdacsapatunk, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Elek Gábor elégedetten, György László, a DKKA vezetőedzője pedig a mieink teljesítményét elismerően értékelt. Bővebb beszámolónkat ITT olvashatja el.

György László (Vezetőedző, DKKA): Mindig nehéz a Ferencváros otthonában játszani, ráadásul mi enerváltan kezdtük a meccset kicsit, az átlövéseink nem sikerültek és a visszarendeződésünk is elég rossz volt szinte végig. A második félidőben tetemesebb előny alakult ki, s bár voltak jó periódusaink, amelyekben közelebb kerültünk a Fradihoz, átbillennünk egyszer sem sikerült, inkább csak megint nőtt a különbség. A vereségünk legfőbb oka, hogy sokkal gyorsabban, kulturáltabban játszott ma a Ferencváros, a visszarendeződéseinket nem tudtuk megoldani, cserékre kényszerültünk védekezés és támadás között, és ezt nagyon kihasználta a Fradi.

Monori Orsolya (Átlövő, DKKA): Vegyes érzelmek voltak a visszatérésemmel kapcsolatban, furcsa volt ellenfélként a Népligetbe jönni, de jól éreztem magam a pályán, illetve jó, amikor ilyen sok néző előtt játszhatunk. A meccset jobban kezdte a Fradi, mi álmosabban. Talán ennek az lehet az oka, hogy régen vettünk részt tétmeccsen, míg a Fradiból sokan ott voltak a világbajnokságon. A Fradi megérdemelte a győzelmet, mi pedig készülünk a Kisvárda ellen.

Elek Gábor:
Elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Jól kezdtük a védekezést, és kiválóan működtek a lerohanásaink, dinamikusan tudtunk kézilabdázni. Voltak aztán hullámvölgyek - ez betudható annak, hogy egy hónapja nem láttuk egymást -, de összességében egészen jól teljesítettünk. Amikor kicsit lanyhult a védekezésünk, kicsit leszorultunk, akkor azonnal meg tudtak lőni minket, mert azért komoly átlövő sorral rendelkezik a Dunaújváros, és jól használta ki a lehetőségeit. Ahogy viszont ezt meg tudtuk akadályozni, akkor „futhattunk” már, és ezúttal ez volt a kulcs. Boldog új évet kívánok minden Fradi szurkolónak, kézilabda barátnak, játékosoknak, kollégáknak.K&H NŐI KÉZILABDALIGA
9. FORDULÓ
FTC RAIL CARGO HUNGARIA–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 30–23 (16–11)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Altmár, Horváth M.
FTC:
Bíró B. – Lukács V. 3, Háfra N. 8, Snelder 2, Szekeres, Kovacsics 4 (2), Schatzl Nadine 3.
Csere: Van der Hejden 3, Szucsánszki 2, Hornyák D. 1, Márton, Faluvégi 2, Jovanovics 2.
Edző: Elek Gábor
DUNAÚJVÁROS: Oguntoye – Klujber 5, Kovács Anna 3, Cifra, Szalai 3, Micijevic 2, Kazai 1. Csere: Molnár B., Dombi 2, Monori 3, Szekerczés 3 (1), Grosch, Takács B. 1, Nick.
Edző: György László
Az eredmény alakulása. 9. perc: 6–2. 11. p.: 6–5. 21. p.: 12–7. 26. p.: 15–9. 36. p.: 18–14. 48. p.: 24–17. 56. p.: 30–20
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1