Meghatározó szerepben

2018. június 17., vasárnap 11:30 | 7 hónapja 30 napja -1 órája 21 perce
Remekeltek a fradisták a hazai világbajnokságra készülő junior női kézilabda-válogatottban, amely a hétvégén a debreceni Négy Nemzet Tornán szerepelt.
Meghatározó szerepben

Július 1. és 14. között Debrecenben rendezik a junior női kézilabda világbajnokságot, a viadal előtt két héttel a magyar válogatott felkészülési tornát játszott a hajdúsági városban a két, szintén vb-résztvevő Hollandia és Franciaország, illetve Ukrajna ellen.

A válogatott bő vb-keretébe négy ferencvárosi játékos, Háfra Noémi, Bánfai Kíra, Márton Gréta és Faluvégi Dorottya (a képen pirosban) kapott meghívót, közülük azonban csak utóbbi kettő lépett pályára a Négy Nemzet Tornán. A hazai rendezésű világbajnokság hivatalos arca, Háfra Noémi a felnőttválogatott és az év közbeni extra terhelés miatt kapott plusz szabadságot és jövő héttől edz majd együtt a csapattal.

A mieink az első fordulóban könnyedén, 32-20-ra nyertek az ukránok ellen. A fradisták közül Faluvégi négyszer, Márton pedig kétszer volt eredményes. A második mérkőzésen a magyar csapat elképesztő csatában, csak egy góllal, 38-37-re kapott ki Hollandiától. A mienk közül kiemelkedett a hétgólos Faluvégi Dorottya, míg Márton Gréta ezúttal is két találatot jegyzett.

A harmadik fordulóban Magyarország az Európa-bajnok franciákkal mérkőzött. A szünetben ugyan három góllal a vendégek vezettek, a magyarok azonban az öt gólig jutó Márton Gréta vezérletével fokozatosan felzárkóztak és végül 29-29-es döntetlent értek el. Magyarország egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a harmadik helyen zárta a Négy Nemzet Tornát.

A magyarok jövő hét pénteken és szombaton a Szlovénia elleni két meccsel folytatják a felkészülést Siófokon.

(Fotó: MKSZ)