Megszorongattuk a világbajnokot

2018. november 24., szombat 18:50 | 2 hónapja 27 napja 12 órája 19 perce
Kovacsics Anikót és Klivinyi Kingát is sérülés miatt kellett lecserélni - előbbi visszatérhetett, utóbbi viszont nem lépett már pályára.
Megszorongattuk a világbajnokot

A franciák elleni mérkőzésen jó hét percnyi játék után szorulhatott össze minden magyar-, és kiváltképp minden Fradi-szurkoló gyomra – ekkortájt ugyanis két támadáson belül előbb Kovacsics Anikó, majd Klivinyi Kinga is a kispadra kéredzkedett… A Möbelringen-kupa második fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnoki címvédő Franciaországgal találkozott az Európa-bajnoki felkészülés jegyében, de az alighanem mindennél fontosabb lett volna, hogy ne jöjjenek újabb sérültek az amúgy is erősen megtizedelt csapathoz. Ehhez képest Kovacsics Anikónak a csuklója igényelt jeget és ápolást, míg Klivinyi Kingának a tavasszal műtött vállát kellett vizsgálni. A helyzet némileg javult, amikor az első játékrész hajrájában csapatkapitányunk visszatért a pályára – amolyan nyugtatónak lőtt is gyorsan két gólt –, és nagyon reméltük, hogy Kinga is alkalmas lesz a játékra. Utóbbi azért is különösen fontos lett volna, mert így a balátlövő poszton Háfra Noémi váltótárs nélkül maradt. Ezzel együtt a pályán tartottuk a lépést a franciákkal – megesett, hogy nálunk volt az előny (például 9-8-nál is), de a franciák szünetig kiharcolt kettő gólos fórja is a meccs legnagyobb különbségét jelentette (9-11).

Kinga a második félidőben sem jött vissza, és csak remélni tudjuk, hogy csupán elővigyázatosságból, ráadásul Kovacsics is kapott még kettőt, egyet a tarkójára, egyet az arcára… Ebben a játékrészben is közel voltunk a világbajnokhoz, és ha Bíró Blanka védéseivel jobban sáfárkodunk, újra átvehettük volna a vezetést. Hiába adott azonban támaszt kapusunk, elöl sorra jöttek a hibák, ezért csak arra volt elég a teljesítménye, hogy szoros maradjon az eredmény. Nehezen magyarázható, hogy hogyan, de az ezen a meccsen is jó negyvenöt percet pályán töltő Háfra Noni az utolsó negyed órára táltosodott meg, megszerezte első góljait a tornán, illetve sorra harcolta ki a heteseket. S mivel ezeket ebben a periódusban épp tudtuk értékesíteni, Szabó Laura saját térfelünkről szerzett góljával az ötvenhetedik percben már egyenlíteni tudtunk.

A vezetést viszont már nem tudtuk átvenni, sőt, a végén a döntetlen sem lett meg, pedig egy perccel a vége előtt 19-18-as francia előnynél támadhattunk. Gól, sőt, lövés se lett a támadásból, vagyis elveszítettük a mérkőzést, de ennél mérhetetlenül fontosabb lenne, hogy Klivinyi Kingát, illetve a lefújás előtt nem sokkal kiszálló Tóth Gabriellát ne veszítsük el - ezzel kapcsolatban reméljük, hogy hamarosan megnyugtató hírekkel szolgálhatunk.

NŐI KÉZILABDA, MÖBELRINGEN-KUPA, NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, NORVÉGIA
2. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG - MAGYARORSZÁG 19-18 (11-9)

Oslo, 3600 néző. V: Borge, Nygren (norvégok)
FRANCIAORSZÁG:
Glauser – Flippes 3, Lacrabere 1 (1), Pineau 2 (1), Edwige 2, Nze Minko 2, Houette 2.
Csere: Gabriel (kapus), Saurina, Kanor 1, Coatanea 1, Dembélé 3, Niombla, N'Gouan 2, Blonbou.
Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Orbán Adrienn, Kiss N. 1, Kovacsics 2, Mészáros R., Klivinyi, Kazai.
Csere: Janurik (kapus), Planéta 6 (5), Tóth G. 4 (1), Háfra N. 2, Pálos-Bognár, Szabó L. 1, Lukács V. 1, Schatzl Nadine 1.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–1. 12. p.: 4–6. 23. p.: 7–8. 25. p.: 8-9. 37. p.: 14–11. 46. p.: 16–13. 50. p.: 18–14. 57. p.: 18–18
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 7/6
MESTERMÉRLEG
Olivier Krumbholz: –
Sok labdát adtunk el, nem voltunk pontosak. A védekezésünk rendben működött, de támadásban nem voltunk eredményesek, bár a magyarok nem is hagytak nekünk sok helyet.
Kim Rasmussen: – Most már tényleg nem tudok mit mondani… E pillanatban azt sem tudom, hogyan fogunk felállni Dánia ellen, a lövőposztokon elfogytunk – elképesztő ez a balszerencse. Pedig büszke vagyok a csapatra: volt két és fél pocsék percünk az első félidő végén, de ezt leszámítva mindenki mindent beleadott, kimondottan jól védekeztünk, és noha támadásban voltak gondjaink, a franciák ellen mindenkinek vannak…