Megtiszteltetés volt

2018. január 18., csütörtök 10:25 | 1 éve 30 napja 21 órája 40 perce
Először jöhetett sajtótájékoztatóra Bánfai Kíra, aki élete második NB I-es meccsén hat gólt szerzett a Kecskemét ellen.
Megtiszteltetés volt

Noha az első félidő hajrájában egy gólra is felzárkózott a Kecskemét a szerdán este lejátszott bajnokin, a második játékrészben megmutatta női kézilabdacsapatunk, hogy miért áll a tabella élén. Alábbiakban a mérkőzést követő értékeléseket olvashatják.

FTC-Rail Cargo Hungaria–Kecskeméti NKSE 35–15 (16–11)
Elek Gyula Aréna, 700 néző. V: Hantos, Rózsahegyi
FTC:
Szikora – Lukács 2, Van der Heijden 4 (1), Snelder 3, Háfra N. 7, Kovacsics 1, Schatzl Nadine 2
Csere: Szekeres, Hornyák D. 2, Szucsánszki 2, Faluvégi, Jovanovics 1, Márton 5, Bánfai 6
Edző: Elek Gábor
KECSKEMÉT: Risovics – Varga N. 1, Gulyás 1, Karalyos 1, Horváth D., Deáki 4, Szabó E. 2
Csere: Andrási (kapus), Kucerová 1, Borges 1, Aron 1, Gulya, Nikolajenko 2, Kovács K., Orell 1, Tóth L.
Edző: Marosán György
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–2. 19. p.: 12–6. 26. p.: 12–11. 34. p.: 20–12. 41. p.: 24–14. 57. p.: 33–15
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0

Marosán György (vezetőedző, Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE): – Két különböző félidőt játszottunk, vannak okok, a második félidőben kijött a két csapat közötti különbség. Lelkesek voltunk az első félidőben, próbáltunk ügyes dolgokat csinálni, de nem vagyunk egy szinten a Ferencváros csapatával. Azt mondtam a meccs előtt is a lányoknak, hogy megtisztelő a magyar kézilabda szentélyében pályára lépni, és ezért jó volna méltó ellenfelének lenni a Ferencvárosnak. Sajnálom, hogy ez csak harminc percig sikerült, de láttam biztató elemeket. Dolgozunk, hogy a hozzánk játékerőben közelebb álló csapatok ellen hatvan percen keresztül tudjunk eredményesen kézilabdázni. Sok a húsz gól. Gratulálok a Fradinak és sok sikert kívánok itthon és a nemzetközi porondon egyaránt.

Deáki Dóra (Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE): – Egyetértek az edzőnkkel, az első félidőben viszonylag jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült megvalósítani a játékainkat, utána viszont fölénk nőtt a Fradi. Szintet lépett és nem olyan egyszerű velük tartani az iramot, nem egyszerű, nem is sikerült, de tudomásul kell venni, hogy most a Ferencváros volt az ellenfél, mi pedig a Kecskemét vagyunk…

Elek Gábor (vezetőedző, FTC-Rail Cargo Hungaria): – Az első félidő második fele most már elég komoly fejfájást okoz, mert most már nem az első, sőt, nem is a második eset, hogy ott, abban a periódusban sokat hibázunk, minőség romlás van a játékunkban, és nem szeretném ezzel kisebbíteni a Kecskemét érdemeit, mert valóban jó sebességgel kézilabdázott akkor. A második félidőt már nem nagyon kell értékelni, védekeztünk és futottunk. Többen megkérdezték már, amíg felértem a sajtótájékoztatóra, hogy miért Márton Gréta kapta a meccs legjobbjának járó díjat, és én erre azt mondom, hogy Kírának előbb hulljanak ki a tejfogai és aztán majd megkaphatja, ha így teljesít. Ugyanakkor azt hozzátenném, hogy joggal ül most a sajtótájékoztatón.

Bánfai Kíra (FTC-Rail Cargo Hungaria): – Örülök, hogy ilyen sok játéklehetőséget kaptam ezen a meccsen, de azt azért érzem, hogy az iramot még szoknom kell, mert a végére elfáradtam. Boldog vagyok, hogy sikerült élnem az eséllyel és annak is, hogy a második félidőben ilyen jó játékkal tettük biztossá a győzelmet.

Szekeres Klára értékelése:


A teljes mérkőzés: