Megvan a BL-program

2017. július 7., péntek 9:24 | 10 hónapja 15 napja 2 órája 25 perce
Nincs változás a lebonyolításban, így mostanra biztossá vált, hogy a Vardar elleni idegenbeli mérkőzéssel kezd női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában októberben. A tavalyi BL-döntős együttes edzője, Irina Dibirova a Fradit tartja a legnagyobb vetélytársnak a csoportban.
Megvan a BL-program

A Ferencváros a Vardar mellett a norvég Larvikkal és az egyik selejtezőtorna győztesével (várhatóan a német Thüringerrel) került egy csoportba, és bár a pontos programra még hosszú heteket kell várni, azt már tudni lehet, hogy melyik hétvégén melyik csapattal játszunk. Az európai szövetség honlapján található menetrend szerint így fog kinézni az őszünk:

Október 6-8.: Vardar - FTC-Rail Cargo Hungaria
Október 13-15.: FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik
Október 20-22.: Selejtezős ellenfél - FTC-Rail Cargo Hungaria
November 3-5.: FTC-Rail Cargo Hungaria - Selejtezős ellenfél
November 10-12.: FTC-Rail Cargo Hungaria -Vardar
November 17-19. Larvik - FTC-Rail Cargo Hungaria.


Irina Dibirova, első ellenfelünk, a Vardar vezetőedzője a klub honlapján értékelte a sorsolást: „Az ellenfelek mindig erősek a BL-ben, már a csoportkörben is. Egy nagyon izgalmas mérkőzéssel nyitunk a Ferencváros ellen, a legjobb csapattal kezdünk, de a többi ellenfél is erős. Ha őszinte akarok lenni, mindegy, hogy kivel kezdünk, mindig meg kell nyerni a következő meccset. Azt remélem, hogy ebben a szezonban új érzelmekkel gazdagodnak játékosaim, új szurkolókat tudunk bevonzani a csarnokba. Kétszer annyit fogunk dolgozni, mint tavaly, hogy elérjük a célunkat.”

Tavaly is nagy csatát hozott az idegenbeli meccs
Tavaly is nagy csatát hozott az idegenbeli meccs

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője is azt nyilatkozta a sorsolás után, hogy a Vardart tartja a legnagyobb ellenfélnek: „A Szkopje kimagaslik a csoportunkból, ez egyértelmű, de ezt leszámítva úgy vélem, hogy kiegyensúlyozott négyesbe kerültünk.”

A Vardar honlapja megjegyezte, hogy Dibirovának négy új játékost biztosan be kell építenie a csapatba: Dragana Cvijic, John Sazdovska, Mirjeta Bajramovska és Polina Kuznyecova csatlakozott eddig a nyáron a tavalyi BL-ezüstérmeshez.

Az elmúlt szezonban ugyancsak egy csoportba került a két csapat, akkor - szintén az első fordulóban - Macedóniában 27-27-es döntetlent játszott a Fradi úgy, hogy az utolsó másodpercekben Szucsánszki Zita a saját térfeléről üres kapura kapufát dobott, Budapesten pedig 37-24-re nyertek a macedónok.