Megvan a hatodik is

2018. szeptember 22., szombat 17:59 | 4 hónapja 26 napja 13 órája 10 perce
Esélyeshez méltón szerepelt női kézilabdacsapatunk és magabiztos, felszabadult játékkal szerezte meg szezonbeli hatodik bajnoki győzelmét.
Megvan a hatodik is

Meglehetősen családias hangulatban készülődtek a csapatok a kezdéshez a Budaörs – Fradi bajnoki mérkőzés előtt – a még pont nélkül álló hazaiak talán eleve beletörődtek sorsukba, a mieink pedig a Dunaújvárosban aratott tizenhárom gólos győzelem után önbizalommal telve melegíthettek. Persze, a DKKA kiütése mellett a teljes szeptemberével is elégedett lehet női kézilabdacsapatunk: a budaörsi volt a hónapban a hatodik fellépése a mieinknek (huszonkettő nap alatt!), és az első ötön mindannyiszor simán győztek Bíró Blankáék. Kapusunkat Budaörsön is kiemelték a kezdő sípszó előtt, elvégre születésnapján rendkívül sportszerűen köszöntötte őt a helyi műsorközlő. Volt még egy köszöntés, amely talán még az előbbinél is érdekesebb: Szöllősi-Zácsik Szandra kapott virágcsokrot, illetve egy babaruhát, miután klubja bejelentette, hogy az egykori ferencvárosi átlövő második gyermekét várja.

A hosszas felvezetés után a meccsre sem változott sokat a hangulat. A vendégszektort egyébként szinte teljesen megtöltő fradisták a szokásosnál kicsit kevesebbet szurkoltak, a hazaiak pedig csendben nézelődtek. Így sokszor tisztán érthető volt a játékosok kommunikációja, ezáltal pedig kissé edzésen érezhette magát, aki becsukta a szemét és nem látta, hogy amúgy két csapat van a pályán. Ráadásul negyed óra elteltével a játék is kezdett egyoldalúvá válni, addig jól tartotta magát a Budaörs (6-9), a szünetig azonban kilenc gólos előnyre tettünk szert (12-21). Nagy szerepe volt ebben Hornyák Dórának, aki ellenállhatatlanul kézilabdázott, és nyolc gólt szerzett harminc perc alatt. Dodó szinte végig pályán volt, ugyanis Djurdjina Malovics kisebb sérülése miatt ezúttal nem állt Elek Gábor rendelkezésére. A fölényünkhöz képest kicsit sok gólt kaptunk, de egy ilyen meccsen emiatt szemrehányást nem igazán tehetünk. Az első játékrész krónikájához tartozik még, hogy Klivinyi Kinga újra játszott, és ha már ott volt, megmutatta, miért várjuk annyira, hogy tökéletes állapotba kerüljön - úgy verte meg lábon kétszer is a védőit, ahogyan azt nagyon kevesen tudják.

A szünet után jött a kapuba Szemerey Zsófi (védett is rögtön első labdaérintéséből), de ezen kívül nem sok változás történt. Tíz fölé toltuk a különbséget, és könnyedén, felszabadultan tettük a dolgunkat a biztos győzelem tudatában. Tizenkettő lett a különbség a lefújásra - lehetett volna akár több is, de ezzel együtt is elégedettek lehetünk. Folytatás a CSM Bucuresti ellen, egy hét válogatott összetartást követően.

K&H Női kézilabda liga, 4. forduló
Moyra-Budaörs Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-38 (12-21)
Helyszín:
BVUSS (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) 17:00
Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta
A Ferencváros gólszerzői: Háfra Noémi 9, Hornyák Dóra 8, Nerea Pena 6, Faluvégi Dorottya 4, Kovacsics Anikó 3, Lukács Viktória 3, Schatzl Nadine 2, Danick Snelder 2, Bíró Blanka 1.


Elek Gábor nem volt elégedett: