Megvan a két pont

2018. február 10., szombat 17:54 | 1 éve 9 napja 18 órája 43 perce
A Bietigheim szinte csere nélkül játszotta végig a hatvan percet, a mieink pedig közepes teljesítménnyel is könnyedén hozták a kötelezőt.
Megvan a két pont

Írtuk a beharangozóban, hogy a Bietigheim teljesítményét nagyban meghatározhatja a holland válogatott kapus, Tess Wester hatékonysága, csakhogy akkor arra gondoltunk, hogy milyen színvonalon véd majd a kapus. Aztán a bemelegítést látva nem tűnt biztosnak, hogy Westernek valóban (csak) a kapuban lesz jelenése… Rettenetesen elfogyott ugyanis a német csapat, eleve tizenegy játékossal utaztak Magyarországra, ebből tizet neveztek a meccsre, de végül csak kilencen öltöttek magukra mezt, és a vendégek szakmai stábja az EHF delegátustól meg is kérdezte, hogy a kapusuk miként állhatna mezőnyjátékosnak.

Erre végül nem került sor, de tény, hogy a kezdő sípszónál a Bietigheim valamennyi bevethető mezőnyjátékosa a pályán volt, ugyanis hét a hat elleni támadójátékkal próbálta a német bajnok meglepni a mieinket. Igaz, komoly meglepetést aligha jelenthetett, hiszen a Vardar Szkopje ellen is ezzel a taktikával játszottak cirka ötvenöt percen át. Ott működött egy darabig (mondjuk kifulladásig), a szünetben csak kettővel vezetett a Vardar, és mi sem tudtuk faképnél hagyni a vendégeket. Az egyértelmű volt azonban, hogy ha akár minimális vezetésünk mellett is, de fogy az idő, illetve főképp az energia, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Negyed óra játék után, 7-5-ös vezetésünknél kért időt először a németek trénere, Martin Albertsen, és a taktika újrabeszélése mellett biztosan szerepet játszott a döntésében a pihenés is. A félidő második negyed órájában azonban egyre jobban kidomborodott a különbség, Nerea Pena és a két szélsőnk, Schatzl Nadine, illetve Lukács Viktória szórta leginkább a gólokat, amelyeknek köszönhetően a szünetre már hattal, 14-8-ra vezettünk.

A fordulás után gyorsan magabiztosra hízott a különbség, miután a német támadások egyre gyakrabban akadtak el Bíró Blankában vagy a védő falban, és Kovacsics Anikó üres kapura szórta a gólokat. Sőt, talán túl gyorsan is, mert nyolc gólos előnyünknél azt érezhettük, hogy eldőlt a mérkőzés, miközben a németek még egyszer megpróbáltak visszakapaszkodni. Egészen három gólig ment is nekik – ezért a hét percért, és a 2-7-es szériáért aligha dicséri majd a lányokat Elek Gábor –, de aztán újra ritmust váltottunk, és az utolsó tíz percre újra megnyugtatóvá vált az előnyünk.
Hoztuk a kötelezőt, magabiztosan vertük a német bajnokot, amely ezúttal, ebben az összetételében talán nem is remélt többet a tisztes helytállásnál.

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 3. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - SG BBM BIETIGHEIM 31-22 (14–8)
FTC:
Bíró – Lukács 3, Pena 4, Kovacsics 4, Snelder 1, Háfra 2, Schatzl 4
Csere: Szekeres, Szucsánszki 1, VAN DER HEIJDEN 5, HORNYÁK D. 2, Mészáros R., Jovanovics 2, Faluvégi 2, Márton 1
Edző: Elek Gábor
BIETIGHEIM: Wester – Hundahl 3, Lauenroth 8 (1), Ivancok 3, Schulze 2, Kudlacz-Gloc 3 (1), Smeets 1
Csere: Salamakha (kapus), Biltoft 2
Edző: Martin Albertsen
Dabas, 2500 néző. V: Andreu, Panaidesz (ciprusiak)
Az eredmény alakulása. 6. perc:
2–2. 11. p.: 4–5. 19. p.: 8–7. 24. p.: 12–7. 34. p.: 17–9. 39. p.: 19–16. 46. p.: 24–16. 52. p.: 27–18. 57. p.: 28–21
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: –, ill. 3/2