Megvannak az ellenfelek!

2017. június 30., péntek 18:06 | 9 hónapja 25 napja 2 órája 13 perce
Pénteken este sorsolták ki Ljubjanában a 2017/2018-as női kézilabda Bajnokok Ligája idény csoportjait - Elek Gábor véleményét is olvashatják!
Megvannak az ellenfelek!

Alig ért még csak véget az előző idény, a játékosaink és a szakmai stáb a pihenőjét tölti, miközben a háttérben már javában zajlik a 2017/2018-as szezon előkészítése. Ennek következő lépcsője a Bajnokok Ligája csoportjainak kisorsolása - az eseményre június 30-án 21 órakor kerül sor Ljubjanában.

Amit már a ceremónia előtt tudhatunk, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria bajnoki ezüstérmesként a harmadik kalapba nyert besorolást, és biztosan elkerüli a vele egy négyesből induló Krim Ljubjanát, a Bietigheimet és a Midtjyllandot. Illetve a Győrt is, hiszen azonos nemzetű együttesek még csak ugyanarra az ágra sem kerülhetnek.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2017–2018
KIEMELÉS A CSOPORTOK SORSOLÁSÁRA


1. kalap: Győri Audi ETO, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vardar Szkopje (macedón), CSM Bucuresti (román)
2. kalap: Larvik (norvég), Rosztov-Don (orosz), Nyköbing (dán), Metz (francia)
3. kalap: SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Midtjylland (dán)
4. kalap: Vistal Gdynia (lengyel), Brest (francia), 1. selejtezőtorna győztese, 2. selejtezőtorna győztese


A SORSOLÁS

21 óra: Ebben a pillanatban, 21 órakor csendült fel az EHF himnusza, ezzel kezdetét vette a hivatalos ceremónia.

21:05 óra: Az ilyenkor szokásos köszöntőkkel kezdődött az esemény, a következő percekben pedig az EHF által összeállított videón nézhetik a jelenlévők az előző idény legszebb pillanatait. Dagadhat a mell, az Elek Gyula Arénából indul a vetítés, s később is felbukkan megannyi ferencvárosi pillanat - Szikora hetes védése, Hornyák elképesztő gólja...

21:09 óra: A sorsolásban segédkezők a színpadra vonultak, ismertetik sorsolás menetét.

21:10 óra: Már kezdődik is!!! Elsőként a Győrt húzták ki, a B-csoportba került.

21:11 óra: A Bukarest az A-csoportba került, vagyis őket is elkerüljük, hiszen a Győrrel még csak egy ágon sem lehetünk, és a folytatásban az A és a B-csoport kerül majd egy helyre.

21:11 óra: A Vardar Szkopje a következő, a C-csoportba sorolták. Az első kalapból végül a Buducsnoszt Podgorica került elő, övé a D-csoport.

21:13 óra: Tamara Mavsar segít a golyókat kihúzni. A második kalappal folytatódik, onnét a Larvik kerül elő elsőnek, a C-csoportba jut, a Vardar mellé.

21:14 óra: A Nykobing a következő, a Bukarest mellé kerül, az A-csoportba.

21:14 óra: A Metz a harmadik a második csoportból, a D-csoportban szerepel a következő idényben.

21:15 óra: A Rostov Don ismét a Győr "párja" lesz jövőre.

21:16 óra: Rövid interjúval szakítják meg a húzást, Mavsar mesél az előző idény élményeiről.

21:18 óra: A harmadik kalap következik, az FTC-Rail Cargo Hungariával!

21:19: Az FTC-t húzzák elsőként, hiszen csak két csoportba kerülhet, méghozzá a C-be! A Vardar Szkopje és a Larvik mellé!

21:20 óra: Folytatódik a szokásos mederben, a Midtjylland a következő, a B-csoportba került, a Győr és a Rostov mellé.

21:21 óra: A Bietigheim jön, a D-be kerül, a Buducsnoszt és a Metz mellé, a Fradi ágára. A Krim Ljubjana pedig a C-csoportba.

21:23 óra: "Lehetett volna jobb is és rosszabb is" - mondja diplomatikusan Mavsar, aki a Vardart elhagyva visszatér a Krim Ljubjanába...

21:24 óra: A negyedik kalapba került csapatok csoportjait már tegnap kihúzták, most pedig ismertették is, ezek alapján a Fradi mellé a második selejtező csoport győztese kerül majd, várhatóan a Thüringer.


Összegezve a lényeg:

A Fradi a C-csoportba került a Vardar Szkopje, a Larvik és a második selejtező torna győztese mellé. Továbbjutás esetén a D-csoport első három csapatával találkozik - a D-csoport csapatai: Buducsnoszt Podgorica, Metz, Bietigheim és az első selejtező csoport győztese.

A férfiak sorsolásával folytatódik a ceremónia, mi pedig hamarosan jelentkezünk Elek Gábor véleményével.

Elek Gábor: –
A Vardar Szkopje kimagaslik a csoportunkból, ez egyértelmű, de ezt leszámítva úgy vélem, hogy kiegyensúlyozott négyesbe kerültünk. Nem tudjuk még pontosan, hogy miképp alakul át a Larvik, mert könnyű azt mondani, hogy tizenegy játékos elhagyta, úgy hallani, hogy jól igazoltak, motivált, jó képességű fiatalokkal töltötték fel a keretet, tehát őket sem szabad leírni. A második selejtező csoportot biztos vagyok benne, hogy megnyeri a Thüringer, és a németeket meg ismerjük tavalyról – azt gondolom, hogy a negyedik kalapból érkező ellenfelek közül a legerősebb, főként hazai pályán életveszélyes együttes. A továbbjutás mindképp meg kell, hogy legyen, s ha így lesz, utána az ág sem tragikus, de az csak későbbi történet, azzal még nem foglalkozom. A helyezéseknél meghatározó lesz a Larvik, illetve a selejtezőt megnyerő rivális elleni idegenbeli meccs, mert ha onnét pontot tudunk rabolni, jó pozícióba kerülhetünk. Illetve aki esetleg a Szkopjétól pontot tud csípni, az nagyon jól jár.
Elégedetlen semmiképp sem lehetek, mert a Rostovot el akartuk kerülni, és ebből szempontból jól jártunk. Az A-csoportot látom a leggyengébbnek, a B-t a legerősebbnek, a miénket pedig a legkiegyensúlyozottabbnak. Izgalmas lesz szezon lesz, mert éppoly könnyűnek tűnhet benne jó eredményt elérni, mint nagyon rosszat, egyik meccset sem vehetjük előre lefutottnak. Érdekes, hogy ha nem lesz módosítás a lebonyolításban, akkor a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Szkopjéban kezdődik számunkra az idény. Akkor bejött, most viszont tartok tőle, hogy meglepetést már nem tudunk okozni nekik…


A-csoport:
1. CSM Bucuresti
1. NFH - Nykøbing Falster Hånd
1. RK Krim Mercator
1. Vistal Gdynia

B-csoport

1. Györi Audi ETO KC
1. Rostov-Don
1. FC Midtjylland
1. Brest Bretagne Handball

C-csoport

1. HC Vardar
1. Larvik
1. FTC-Rail Cargo Hungaria
1. 1./2 QT

D-csoport

1. Buducnost
1. Metz Handball
1. SG BBM Bietigheim
1. 1./1 QT

A lebonyolítás nem változik, a csoportokból az első három helyezett folytathatja a kétszer hatcsapatos középdöntőben, ahonnan az első négy helyezett oda-visszavágós negyeddöntőben játszik keresztbe a budapesti final fourért.