Megvertük a Győrt!

2017. október 31., kedd 19:12 | 1 éve 12 napja 10 órája 6 perce
Az elején néggyel vezetett a Győr, aztán a második félidőben volt, hogy már nekünk volt öt gólt az előnyünk, végül kettővel győztünk!
Megvertük a Győrt!

Nehéz volt a mérkőzés előtt eldönteni, hogy csoda lenne-e, ha a Ferencváros női kézilabdacsapata legyőzné a Győri Audi ETO-t, de hogy hőstettnek gondoltuk, az egészen biztos. Elvégre a Bajnokok Ligája-címvédő a világ bármely csapata ellen esélyes, némi kapaszkodót csak az adott, hogy négy klasszisa, Jana Knedlikova, Tomori Zsuzsanna, Nycke Groot és Anne Mette Hansen is sérült. Ugyanakkor a szezon eddigi mérkőzéseit látva tudhattuk, a mieink sem voltak legjobb állapotukban, Hornyák Dóra hetek óta nem játszhat, Szucsánszki Zita pedig egyelőre amolyan félkarú óriás.

Mindenesetre a szurkolók azért mélyen belül azt érezhették, hogy ugyan hol, mikor máskor lehetne elkapni az ETO-t, ha nem az Elek Gyula Arénában, s most, hogy annyi hiányzó nehezíti a helyzetét – erről tanúskodott az is, hogy talán még a korábbi években megszokottnál is nagyobb volt az érdeklődés.

Ehhez képest aztán ugyanúgy katasztrofálisan kezdtük a meccset, mint a szezonban eddig csaknem mindannyiszor, hatalmas ziccereket hibáztunk, miközben az ETO legfeljebb közepes teljesítményt nyújtott. 4-0-ra, majd 5-1-re vezetett, ám ekkor Elek Gábor időt kért, rendet tett a fejekben, és a tizenkettedik percre visszaértünk a meccsbe (4-5).

Mindeközben a csarnokban egészen elképesztő hangulat uralkodott, olyan, amilyen Európa-szerte kuriózum – merthogy divat lett manapság a kürtöket fújni, vagy a dudákat nyomni, de nálunk erről szó sincs, itt taps van, szurkolás van, üvöltés és szenvedély.

A pályán egyébként óriási taktikai csata dúlt: Elek Gábor hozta Mészáros Reát, Szucsánszki Zitát, Laura van der Heijdent és Háfra Noémit is, hogy frissen tartsa a kezdő sort, a túloldalon viszont nem nagyon volt kihez nyúlnia Ambros Martínnak. Ráadásul nálunk a cseréként érkező Háfra rögtön kiharcolt két hetest, majd ráadásként szerzett két gólt is – átvettük a vezetést (10-9)! Persze ez még közel sem jelentette, hogy máris megvagyunk, Nora Mörk és Stine Bredal Oftedal villanása gyorsan megmutatta, hogy a négy sérült ellenére is van bőven világklasszisa a Győrnek.

A szünetre döntetlennel (11-11) mehettünk, a második félidő viszont álomszerűen indult! Sorban jöttek a Fradi-gólok, na meg a Bíró-védések, és a 38. percben öt góllal vezettünk – igen, öttel! A Bajnokok Ligája-címvédő ellen! Csakhogy hátravolt még ekkor huszonkettő borzalmasan hosszú perc.
A Győr jött, küzdött, mi mást tehetett volna, s ezzel együtt közeledett is sajnos, viszonylag gyorsan kettőre zárkózott, tíz perccel a vége előtt azonban még mindig vezettünk 21-19-re. Itt sajnos megtorpantunk, nem tudtunk gólt szerezni, és az 53. percben ismét egyenlő volt az állás.
Őrült fontos pillanatban vállalta magára újra a terhet Kovacsics Anikó, lehetetlen szituációból szerzett gólt, amellyel ismét vezettünk, igaz, csak a következő támadásig, ugyanis Görbicz hetesből egalizált.

Jovanovics - Broch kettős kiállítással folytatódott az idegőrlő hajrá, amelyben megjósolhatatlan volt a végkifejlet. A Győr kapus nélkül támadott (hat az öt ellen, ugye), Lukács Viktória labdát szerzett, Danick Snelder meg rövid gondolkodást követően a saját kilenceséről a kapuba vágta azt. Kettővel vezettünk, és bár a Győr nem tört meg, hol Nerea Pena, hol Lukács Viktória, hol meg Kovacsics hozott emberfelettit. Egy tízzel a vége előtt is kettővel mentünk még, amikor Ambros Martín időt kért, de mindhiába! Extázisban tombolt a lelátó, esett még egy-egy gól itt is, ott is, így tehát kettővel legyőztük a Győrt!!!!

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - GYŐRI AUDI ETO KC 27-25 (11–11)

FTC:
BÍRÓ – Lukács 1, Pena 8 (4), Kovacsics 8 (2), Snelder 2, Jovanovics 2, Schatzl Nadine 1
Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Mészáros R., Márton 1, Van der Heijden, Háfra 3, Faluvégi 1
Edző: Elek Gábor
GYŐR: Kiss É. – Bódi 1, N. Mörk 4, Oftedal 4, Broch 3, Amorim 5, Görbicz 4 (3)
Csere: Grimsbö (kapus), Althaus, Fodor, Puhalák 4
Edző: Ambros Martín

Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Horváth P., Marton
Az eredmény alakulása. 6. perc:
0–4. 12. p.: 4–5. 15. p.: 6–6. 25. p.: 10–9. 36. p.: 16–12. 40. p.: 19–15. 47. p.: 20–18. 53. p.: 21–21. 57. p.: 24–22
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 6/3