Megvolt a búfelejtő

2017. május 13., szombat 19:15 | 1 éve 1 hónapja 6 napja 20 órája 4 perce
Helyenként látványos kézilabdát bemutatva, végig magabiztosan játszva győzött az FTC-Rail Cargo Hungaria Siófokon.
Megvolt a búfelejtő

Nem várt pofonba szaladt bele az FTC-Rail Cargo Hungaria Dunaújvárosban, így a következő fordulóban, Siófokon, a két pont begyűjtésén túl az önbecsülés helyreállítását is célként tűzhették maguk elé a játékosok. Ugyanakkor az is sejthető volt (a siófoki vezetőedző, Horváth Roland dicsérő szavai ellenére is), hogy ez nem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen a Siófok számára mindenkor a szezon egyik legfontosabb, és a szurkolói által a legjobban várt bajnoki, amikor a Fradi látogat a Balaton partjára. Ráadásul a helyi általános iskola meglehetősen kicsi, forró és zsúfolásig telt sportcsarnoka sem tette könnyebbé az életünket – igaz, a mintegy ötventagú Fradi-tábor jelenléte kimondottan sokat segített.

A mérkőzés első gólját ugyan a Siófok szerezte, néggyel válaszolt rá a csapatunk (ebből Marija Jovanovics egymaga hármat vállalt), kezébe vette az irányítást, s az előnyünk növekedésének a hazai időkérés sem tudott gátat szabni.

10-4-nél volt először hat gól az előnyünk, s bár a tizenöt és huszonötödik perc között a Siófok valamelyest megrázta magád és három gólra felzárkózott, a szünetre öt gólos előnnyel mehettünk. Ami ennél jóval negatívabb volt számunkra, hogy huszonnégy perc játék után piros lapot kapott Kovacsics Anikó – elsőre nem igazán érthető, hogy miért (Anikó a meccs után a következőt mondta az esettel kapcsoaltban: "Talán a játékvezetők tudják, hogy miért adtak piros lapot, mert én egyáltalán nem éreztem ennyire veszélyesnek. Talán kicsit elértem a fejét, de ütés még csak véletlenül sem volt..."). A mieink közül egyébként az első harminc percben Szikora Melinda, Marija Jovanovics és Faluvégi Dorottya volt igazán dicsérhető – utóbbi nagyjából a tizedik percben érkezett meg a pályára, s bár első lehetőségét elhibázta, a következőt jobb kézzel, a jobb szélről, estében is értékesítette, majd kettőt még az erősebbel, ballal is gólra váltott.

A fordulást követően más fordulaton állt bele a meccsbe a két csapat, s szerencsére ennek mi örülhettünk – 7-3-as sorozattal nyitottunk, s Szekeres Klára lerohanás góljával már nyolccal vezettünk, kezdett is elhalkulni a siófoki szurkoló sereg, jobbára már csak a játékvezetőket szidták, de valószínűleg csak megszokásból, mert okot nem véltünk felfedezni (s például a kiállítások, illetve a hetesek száma is ezt támasztja alá...)
Szikora továbbra is jól állt a lábán, elbizonytalanította a hazai játékosokat, Estelle Nze-Minkot látványosan olvasta, a támadásainknál pedig Jovanovics „tanárnő” osztott bámulatos gólpasszokat.

Tíz perccel a vége előtt zártuk le végleg a mérkőzést, ráadásul Faluvégi Dorottya találata után tízet számolhatott a Fradi közönség a hazaiakra. Látványosan elfáradt a Siófok, ezt kihasználva Faluvégi lerohanásokból nagyon megszórta magát - tegyük hozzá, hogy fiatal szélsőnk kiváló hatásfokkal dolgozott, az első hibája után egyszer sem vétett, s így hozott össze kilenc gólt!

A végén a szurkolóink "Kupagyőztes, kupagyőztes!" kiáltása pedig azt jelezte, a szezon összképét számukra sem ronthatta el a dunaújvárosi blama - és így van ez rendjén!

Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 21-33 (10-15)

SIÓFOK: Pastrovics – Such 1, Triscsuk 5 (2), Nze Minko 5, Ferenczy 4 (3), Farkas E. 3, J.Agbaba 2
Csere: Gercsó (kapus), Janjusevics, Németh Cs. 1, M. Agbaba, Brettner, Sárosi, Duzsik,
Edző: Horváth Roland
FTC: Szikora – Lukács, Jovanovics 4, Szekeres 1, Snelder 5, Kovacsics, Schatzl 3 (1)
Csere: Bíró B. (kapus), Pena 2, Mészáros R., Hornyák D. 3, Faluvégi 9, Szöllősi-Zácsik 3, Szarka A. 3, Mód
Edző: Elek Gábor

Siófok, 500 néző. V.: Herczeg, Südi
Az eredmény alakulása. 6. perc:
1–4. 13. p.: 2–8. 21. p.: 5–11. 27. p.: 10–13. 35. p.: 12–18. 44. p.: 16–24. 51. p.: 17–27. 57. p.: 20–31
Kiállítások: –, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG

Elek Gábor: – Ezt a mérkőzést a múlt hét pénteki határozta meg igazán, ugyanis amiatt nagyon nagy szégyenérzet volt bennünk. Pozitív, hogy nagyot tudtunk javulni ahhoz képest, elsősorban védekezésben. Talán kicsit túlzó a különbség a mérkőzés képe alapján, és Kovacsics Anikó elveszítésével mi is lassabbra vettük kicsit a tempót, mert nem akartunk kevesen belemenni a rohanásba, futóversenybe. Ebből most mi jöttünk ki jobban. Jobb csapat a Ferencváros, bár ezzel nem akarok megsérteni senkit sem, de feltétlenül a szerencse is mellettünk volt ma, ennek tudható be ez a differencia.

Faluvégi Dorottya: – Nagyon boldog vagyok, amiért ilyen sok gólt tudtam szerezni. Annak is örülök az egyéni teljesítményem mellett, hogy újra egységesek voltunk, és élvezetet tudtunk vinni a játékba, az előző fordulóban a szenvedés jellemzett minket, úgyhogy örülök, hogy újra felszabadultan játszhattunk. Remélem, hogy a hátralévő fordulókra is meg tudjuk tartani a motivációnkat és a formánkat.

Horváth Roland: – A héten többen megtaláltak vele, hogy most el lehet kapni a Ferencvárost, de már akkor is mondtam, hogy ez azért nem olyan egyszerű, elvégre a Fradi, ha egyszer kikap, akkor legközelebb biztosan kétszerezett erővel próbálja feledtetni a vereséget. Így is lett, a Fradi úgy érkezett ide, ahogy neki kellett, mi pedig sajnos sokkal több hibát vétettünk védekezésben, mint az ellenfelünk. Egy időre, amikor zavaróval védekeztünk, le tudtuk őket lassítani, de összességében nem volt esélyünk a győzelemre.