Műteni kellett a kapitányt

2017. április 24., hétfő 14:26 | 1 éve 1 hónapja 27 napja 19 órája 39 perce
A vizsgálatok nem mutattak pontos képet Szucsánszki Zita sérüléséről, az operáció során viszont kiderült, a vártnál sokkal súlyosabb a probléma.
Műteni kellett a kapitányt

Szucsánszki Zita 2017. április 2-án, a Győri Audi ETO elleni Magyar Kupa-döntőben szenvedett sérülést, ám a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét. Csapatkapitányunk öt nappal ez után Bukarestben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágóján nem is tudott pályára lépni, de az egy héttel később megrendezett visszavágón a nagy fájdalom ellenére is vezére volt az együttesünknek.

Az újabb vizsgálatok sem mutattak egyértelmű képet, ezért dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa, a Sportkórház sportsebésze javaslatára hétfőn műtétet hajtottak végre játékosunkon.

„Az operáció során kiderült, hogy a sérülése súlyosabb, mint amit a panaszai és a vizsgálatok alapján gondoltunk – magyarázta a beavatkozást elvégző dr. Pavlik Attila. – Vélhetően a Magyar Kupa-döntőben a vállában teljesen elszakadt a porc szalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezen kívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk: volt egy részleges rotátorköpeny szakadás, illetve apróbb porc probléma is, amelyet a beavatkozás során elláttunk. A következő négy hétben fel lesz kötve a keze, addig csak minimális rehabilitációt végezhet, utána pedig három-négy hónapos erőteljes rehabilitáció vár rá – annyiból „ideális” a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobó vállnál azért ez nem kicsi sérülés.”

Zizi mégis végig játszotta a kupa-finálét, és küzdött, harcolt, ahogy csak bírt a Bukarest elleni visszavágón is, hogy aztán könnyek között búcsúzzon a közönségtől…