Négygólos siker

2017. április 29., szombat 17:16 | 1 éve 1 hónapja 21 napja 22 órája 3 perce
Nem túl magas színvonalú összecsapáson verte az FTC-Rail Cargo Hungaria a Kisvárdát a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában.
Négygólos siker

Ki tudja, talán a nagy távolság, vagy jóval inkább a kisvárdai kézilabda nem túl veretes közelmúltja (1997. után jutott fel tavaly újra az élvonalba a kisváros női együttese) miatt – hiszen ez az oka, hogy nagyon régen járt itt a Fradi női kézilabdacsapata –, de hazánk észak-keleti csücskében óriási büszkeségre okot adó lelkesedéssel fogadták a Ferencvárost.

A közel háromszáz kilométeres utazás után több mint két órával a kezdés előtt ért a helyszínre a csapatunk, amelyet már ekkor tucatnyi helyi várta az aláírások és a közös fényképek reményében. Akadt olyan junior korú játékos, aki már a saját meccsére melegített, ám amikor meglátta, hogy Nerea Pena áll a vonal mellett, fél percre oda szaladt hozzá, hogy elkészülhessen a fotó…

A hatalmas érdeklődéshez képest viszonylag lassan telt meg a sportcsarnok, de a kezdésre már minden széknek meglett a gazdája, illetve a kapu mögött álló és szurkoló Szatmári Fradisták is megérkeztek (sőt, a kezdésre óriási feliratuk is a falra került, amellyel a csoport tizedik születésnapjára hívták fel a figyelmet: „Tíz éve együtt a Ferencvárosért, határok nélkül.”). Ennek köszönhetően kimondottan jó hangulatban zajlott az első félidő, a hazaiak ütötték-verték a dobot, és a maroknyi vendég tábor is kitett magáért.

Ahogy a lelátón, úgy a pályán is kiegyenlített játék folyt, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 25. percben tudtunk először kettővel vezetni. A vártnál talán jobban (gyorsabban) kézilabdázott a Kisvárda, a játékvezetői ítéletek is inkább az otthon játszót segítették, és el kell ismerni, hogy a mieink többet hibáztak a kelleténél.

A huszadik és a harmincötödik perc közötti periódus azonban így is eldöntötte a két pont sorsát – ekkor képtelen volt a Kisvárda Szikora Melinda hálójába találni, elhúztunk öt góllal, és a lényegi kérdések ezzel el is dőltek. Nem valószínű, hogy ezért, de az utolsó húsz percben néhány hajmeresztő szabálytalansággal jelentkeztek a bent maradásért küzdő kisvárdaiak: Kristina Liscsevics a ziccerben robogó Lukács Viktória kezére vágott rá akkorát, hogy még az ablakok is beleremegtek a csattanásba (Csak a játékvezetők nem hallották… Nem hallották?), majd Olena Umanets viselte rosszul, hogy Nerea Pena egymás után kétszer hagyta faképnél megsemmisítően, és visszarántotta a lövésre lendülő karját. Egyiküknek sem lett komolyabb problémája, de talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, egyik eset után sem rótták a játékvezetők megfelelően a vétkeseket (az első esetnél néma maradt a síp, a másodiknál csak két percet ítéltek).
Mindemellett simán nyertük a meccset, még ha nem is akkora különbséggel, mint amekkorát a tabella, vagy a két csapat közötti különbség miatt arathattunk volna. A sajtótájékoztatón a négygólos Fradi győzelemnek látszólag mindkét fél örült – Elek Gábor azért, mert két pontot jelent, Dévényi János meg azért, mert közel maradtak a Ferencvároshoz.

A távozás aztán olyan volt, mint az érkezés, rengeteg szeretet övezte a lányok útját az öltöző folyosótól az autóbuszig, ahol az egyik leglelkesebb drukker tucatnyi láda gyümölccsel kedveskedett a kedvenceknek.

K&H női kézilabda liga (NB I), 22. forduló

Kisvárda Master Good SE - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-30 (12-14)
Helyszín:
Kisvárda, Városi sportcsarnok
Vezette: Dobrovits Csaba és Tájok Péter
A ferencvárosi gólszerzők: Kovacsics 6, Pena 5, Lukács 4, Szöllősi-Zácsik 3, Snelder 3, Jovanovics 3, Hornyák 2, Szarka 1, Mészáros 1, Szekeres 1, Schatzl 1.

Elek Gábor: -
Gratulálok a Kisvárdának, mert nagy erőbedobásra késztetett bennünket. Különösen örülök annak, hogy nem lett sima meccs, mert nekünk most ez szolgálta jobban a fejlődésünket, de azért nem vagyok elégedett sem a védekezéssel, sem a támadással. Dekoncentráltak voltunk, sok hibával játszottunk, de a hazaiak jó sebességen kézilabdáztak, így övék is az érdem. Mindezek ellenére két pontért jöttünk, ezt megszereztük, így elégedetten mehetünk tovább.

Szikora Melinda: - Szoros mérkőzést játszottunk, mert bele-bele hibáztunk, sok volt a pontatlan lövésünk, és helyenként nem volt eléggé kemény és koncentrált a védekezésünk. De jó hangulatú, paprikás meccs volt, amelyen végül is sikerült magabiztosan győznünk.

Dévényi János: - Amit terveztünk, azt sikerült megvalósítanunk, szoros meccsre késztettük a Fradit, ezzel pedig megfelelően készültünk a jövő heti, Debrecen elleni meccsre, ahol mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Az első félidő végén és a második elején volt egy hosszú periódus, amikor nem tudtunk gólt szerezni, de utána a cserék jól szálltak be a meccsbe. Nem lehetek elégedetlen, azonban azt el kell ismernem, hogy az eredmény ránk nézve hízelgő.


Szavazhatunk a kedvencre!

Május 4. 12 óráig küldhetik el szavazataikat a www.tippmixkupa.hu oldalon a szezon legjobb női játékosára, a szavazók között pedig a játék szervezője kisorsol egy Ipad Air 2-t.