Nehéz BL-csoportba kerültünk

2018. június 29., péntek 11:03 | 6 hónapja 18 napja 2 órája 36 perce
A román Bucurestivel egy csoportba, a Győri Audi ETO ágára került az FTC-Rail Cargo a női kézilabda Bajnokok Ligája bécsi sorsolásán.
Nehéz BL-csoportba kerültünk

Az Európai Kézilabda Szövetség pénteken délben tartotta a 2018/2019-es női Bajnokok Ligája-idény első csoportkörének sorsolását. A sorozatban tizennégy klub egyenes ágon került a csoportkörbe, míg a maradék kettő helyért nyolc csapat, az SG BBM Bietigheim, az MKS Perla Lublin, a Jomi Salerno, a Super Amara Bera Bera, az SCM Craiova, a HC Podravka Vegeta, a Muratpasa BSK és a ZORK Jagodina vív selejtezőt. A felsoroltak közül az első négy az 1-es, a második négy pedig a 2-es csoportból kerülhet a főtáblára, amennyiben az élen zárja a mini tornát.

A sorsolás előtt a klubokat négy kalapba osztották – a Ferencváros bajnoki ezüstérmesként a harmadikba kapott besorolást – és minden csoportba minden kalapból egy csapatot húztak. A sorsoláson nem kerülhettek egy csoportba azonos nemzetiségű klubok. A Ferencvárost végül a D jelű kvartettbe húzták a román bajnok CSM Bucuresti, a norvég bajnok Kristiansand és az első selejtezőtorna (Bietigheim, Perla Lublin, Jomi Salerno, Super Amara Bera Bera) győztese mellé. A BL-címvédő Győrt a C csoportba sorsolták, így továbbjutás esetén ugyanabba a középdöntős csoportba kerül a két magyar csapat.

Elek Gábor vezetőedző: „Azt gondolom, a legnehezebb csoport a mienk. A Bucuresti ki fog magaslani a csoportból, mint tavaly a Vardar. Az águnk ugyanakkor nem rossz, a románok mellett a győriek magaslanak még ki erről az ágról, utánuk azonban kiegyenlített a mezőny. Nekünk elsődleges célunk a csoportból való továbbjutás. Mindenesetre nagyon szép kihívás elé állít bennünket ez az ősz.”

A Bajnokok Ligája csoportjai:
A csoport: Buducsnoszt (montenegrói), Metz (francia), Odense (dán), Larvik (norvég)
B csoport: Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn (dán), Savehof (svéd), Breszt (francia)
C csoport: Győri Audi ETO, Thüringer HC (német), Krim Mercator (szlovén), a második selejtezőtorna győztese
D csoport: CSM Bucuresti (román), Kristiansand (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, az első selejtezőtorna győztese

A csoportmeccseket október 5. és november 18. között rendezik.