Nehéz csoportban

2017. június 27., kedd 16:13 | 9 hónapja 29 napja 7 órája 55 perce
Hamburgban kisorsolták a decemberi női kézilabda világbajnokság csoportjait.
Nehéz csoportban

A december 1-17. között Németországban rendezendő világbajnokságon a magyar válogatott a B-csoportba került a címvédő Norvégia, a 2014-es horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmes Svédország, Csehország, Argentína és a szabadkártyás Lengyelország mellé. A mieink Bietigheim-Bissingenben játszanak majd.

„Az előző világverseny megmutatta, hogy egyetlen ellenfelünket sem becsülhetjük le, mert a teljesítményünk nagyon rapszodikus még.” – kezdte a sorsolás értékelését az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar válogatott játékosa, Szekeres Klára. Képesek vagyunk bárki ellen jól játszani, de ki is kaphatunk a papíron nálunk gyengébb riválisoktól is. Hogy mást ne mondjak, a most is a mi csoportunkba kerülő Európa-bajnoki és világbajnoki címvédő norvégokat kis híján megcsíptük, de kikaptunk az előzetesen verhetőnek tűnő csehektől, utóbbival épp ezért akad elszámolnivalónk. A svédekkel is komolyan számolni kell, nemcsak Isabelle Gulldén miatt, hanem mert a szélsőik és az átlövőik is jó játékosok. Bár szerintem a lengyelek és az argentinok nem olyan erősek, mint az előbb említett gárdák, belőlük is alaposan fel kell készülnünk. Kicsit tovább tekintve azt gondolom, hogy továbbjutás esetén az A-csoportból a négy lehetséges ellenfél nagyon hasonló tudású, vagyis a nyolcaddöntőnek nagyobb jelentősége lesz, mint annak, hogy hányadik helyen lépünk tovább. Csak előbb legyen meg a biztos továbbjutás.”

A világbajnokságon a hat csoport első négy helyezettje jut tovább, a magyar csapat az A jelű hatos egyik csapatával mérkőzhet meg a nyolcaddöntőben. Az első helyezettek a negyedikekkel, a másodikak a harmadikokkal csapnak össze. A csoportmeccseket Trierben, Bietigheim-Bissingenben, Oldenburgban és Lipcsében, a nyolcaddöntőket és negyeddöntőket Magdeburgban, illetve Lipcsében rendezik, míg a két elődöntőnek, a bronzmérkőzésnek és a döntőnek Hamburg ad otthont.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)