Nem kell korbács

2018. január 20., szombat 13:45 | 1 éve 28 napja 17 órája 58 perce
Vasárnap a Békéscsaba elleni összecsapással rajtol el női kézilabda ifi csapatunk tavaszi idénye – a cél a négyes döntőbe jutás.
Nem kell korbács

Alaposan megváltozott nyáron a női kézilabdázóink utánpótlás felső korosztályainak rendszere, ugyanis központilag megszűnt a junior bajnokság, illetve a szakosztály úgy döntött, hogy nem indít csapatot a felnőtt NB I/B-ben, hogy letisztultabb legyen a kép, és hogy minden játékos a saját korcsoportjában lépjen pályára. Ezzel egy időben partnerségi megállapodást kötöttünk az NB I/B-ben szereplő Pénzügyőrrel, ahol az FTC-Rail Cargo Hungariánál Elek Gábor munkáját is segítő Kovács Attila irányít, illetve a csapatban a Fradi kölcsönjátékosai szerepelhetnek.

„Háfra Luca és Nagy Lívia Gyömrőn, Tóth Niki, Gazsovics Virág és Bánfai Kíra a Pénzügyőrnél, Leitner Lilla és Hadnagy Fanni pedig Pilisvörösváron szerepel a Fradi ifi mellett kettős igazolással vagy kölcsönben a felnőtt bajnokságban is – adott helyzetjelentést Simics Judit, az ifi csapatunk vezetőedzője. – Próbáljuk úgy időzíteni a kölcsönadásokat, hogy amikor az ifi bajnokságban várhatóan könnyebb időszak van – illetve november közepétől nálunk már nem volt forduló –, akkor a felnőtteknél éles meccseket játszhassanak. Akadtak ebből érdekes szituációk: megesett, hogy a Pénzügyőr – Gyömrő NB I/B-s felnőtt meccsen Háfra Luca állt Bánfai Kírával, Nagy Lívi pedig Tóth Nikivel szemben…”

Büszkék lehetünk erre egyébiránt, főleg, ha hozzátesszük, hogy a Pénzügyőr által 39-21-re megnyert meccsen a hazaiaknál Kíra hét, Niki hat gólt lőtt, míg a vendégeknél Lívi nyolcszor, Luca pedig háromszor volt eredményes.

„Miután megszüntették a junior bajnokságot, úgy sejtettük, hogy mindenki az ifire koncentrál majd és ezáltal jó színvonal lesz, csakhogy ez nem így történt – tért rá az egykori Bajnokok Ligája-győztes Simics Judit az ifi csapatunk félévének elemzésére. – Felhígult a mezőny, gyengébb együttesek is csatlakoztak, ráadásul két csoportot alakítottak ki. Mi keletre kerültünk, a gyengébbe, ugyanis a másik oldalon van két csapata a NEKA-nak, kettő a Győrnek és ott van a Dunaújváros is, amellyel lehet, hogy idén például egyszer sem játszunk, miközben kimondottan jó gárda, hasznos lenne.”

A lebonyolítás értelmében az alapszakasz végén a két csoport első kettő helyezettje négyes döntőt vív, és a kialakult helyzetben az ide való bekerülés lehet az alapcél.

„Egyetlen vereségünk van eddig, a Debrecentől egy góllal kaptunk ki hazai pályán, remélem, hogy a végén nem nyom majd nagy súlyt a latba. A csoportunkban a Vácnak, az MTK-nak és a Vasasnak van még jó csapata, ők váratlan eredményre is képesek, de mindhárom ellen idegenben győztünk ősszel, összességében pedig szerintem rajtunk kívül a Loki magaslik még ki. A négyes döntőbe mindenképp szeretnénk bekerülni, ott pedig már bármi megtörténhet.”

A lányok a téli szünetben sem álltak le az edzéssel, sőt, a felnőtt csapatunk mellett dolgozó norvég erőnléti edző, Tord Ellingsen intelmei alapján, kihasználva a közel két hónapos meccs nélküli időszakot, külön erősítő programot végeztek.

„Szerencsére hihetetlenül jó mentalitású társaság, nem kell őket hajtani, vagy korbácsolni, céltudatosak és húzzák egymást, mert tudják, hogy csak így lehet esélyük feljebb kerülni. Ráadásul az elmúlt években a példa is ott van előttük – Faluvégi Dorottya, Márton Gréta és Háfra Noémi is itt tartott még nem rég, most pedig…”