Nem lassítottunk

2018. április 25., szerda 19:20 | 7 hónapja 18 napja 15 órája 25 perce
Ott folytatta női kézilabdacsapatunk, ahol az Érd ellen abbahagyta, és a Dunaújvárosra is nagy verést mért!
Nem lassítottunk

Szerdán akár már arról is írhattunk volna, hogy csupán egy hét van hátra a Győri Audi ETO elleni bajnoki csúcsrangadóig, elvégre valóban ez az igazság, de egyelőre szó sem lehet arról a meccsről (a szurkolói jegyinformációkon túl, természetesen…), miután addig még kettő bajnokit kell(ett) abszolválnia női kézilabdacsapatunknak. Az elsőt, az előzetesen nehezebbnek tűnőt szerdán kora este, Dunaújvárosban.

Ott, ahol tavaly csúnya pofont kaptunk, és ahol néhány hete a Győr is majdnem megfázott, hiszen az ötvenharmadik percben még hátrányban volt. Ráadásul, noha Nerea Pena és Mészáros Rea visszatért, ezúttal kisebb sérülése miatt Kovacsics Anikó nézte a lelátóról a meccset Szikora Melindával, a keretbe pedig bekerült a 2001. július 13-án született Tóth Nikolett.

A mérkőzés aztán komoly meglepetést hozott, és szerencsére pozitív meglepetést – az első tíz perc kísértetiesen hasonlított az Érd elleni rajthoz, ugyanúgy 6-1-re vezettünk, pedig egyszer eddigre már meg is torpantunk. Történt, hogy Marija Jovanovics hat perc alatt négy gólt lőtt, hozzátett még Lukács Viktória kettőt, illetve a védekezésünk káprázatosan működött, s máris tetemes lett az előnyünk (0-6). Maki extra formáját Klujber Katrin unta meg a hetedik percben, legalábbis irtózatosan megütötte őt, örülhetett, hogy csak kettő percet kapott érte… Átlövőnk folytatta a játékot, nem úgy Danick Snelder, akinek meg Camilla Micijevic lépett a bokájára, ami ettől ijesztően aláfordult. Jó hír hogy a második játékrészben Danick vissza tudott térni, illetve, hogy a szünetig Mészáros Rea támadásban kimondottan jól helyettesítette beállónkat. Szóval, egy kisebb megtorpanásunk volt, amikor Oguntoye Viktória a hazai kapuban elkapta a fonalat, és hét percen át nem tudtunk neki gólt lőni, de egyébként álomszerű harminc percet produkáltunk, tizenegy góllal vezettünk a szünetben. S ebbe még belefért az is, hogy a komoly előny tudatában kissé alábbhagyjon a koncentráció, hogy Mészáros Rea elrontson egy középkezdést, vagy épp Lukács Viktória elfelejtsen visszajönni, miután letelt a kiállítás.

A fordulást követő periódus aztán nem a miénk lett – csökkent a koncentráció, miközben a DKKA kulcsjátékosai feljavultak valamelyest. Elek Gábor dühöngött a kispad előtt, igaz, nemcsak a visszaesés, hanem a játékvezetők ítéletei miatt is. Kaotikus tíz percet futott a két csapat és a két játékvezető is, amelynek sajnos Mészáros Rea itta meg a legjobban a levét - szerencsétlen könyököst kapott az orrára, amely épp csak összeforrt. Hat gólig közeledett a hazai fél, a negyvenötödik percben azonban megálljt parancsoltunk. Újra fokozatot váltottunk, és ezt nem tudta már lekövetni az Újváros. Ráadásul az utolsó hét-nyolc percre jött Hadfi Gréta a kapuba és Tóth Nikolett a pályára. Sőt, Tóth Niki gólt is szerzett élete első NB I-es összecsapásán.

A hajrá végül könnyed játékkal telt, tíz gól maradt az előnyünkből, ez pedig több, mint elég a DKKA otthonában!

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA 25–35 (8–19)
Dunaújváros, 700 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter
DUNAÚJVÁROS:
Oguntoye – Klujber 5 (1), Szekerczés 2 (1), Cifra, Micijevic 6 (1), Szalai 4, Kazai 1.
Csere: Tomasevic (kapus), Dombi 1, Grosch 2, Bulath 2, Molnár B., Nick 1, Takács D. 1, Mihály
Edző: György László
FTC: Bíró – Lukács 2, Van der Heijden 5 (2), Szucsánszki 3, Snelder 3, Jovanovics 5, Schatzl.
Csere: Hadfi (kapus), Szekeres, Mészáros 3, Háfra 4, Faluvégi 2, Pena 3 (2), Hornyák D. 2, Márton 2, Tóth N. 1
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–6. 15. p.: 2–8. 22. p.: 5–15. 35. p.: 11–20. 43. p.: 15–21. 58. p.: 22–34
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG

György László: –
A játék első félidei képe alapján teljesen megérdemelt az FTC ilyen arányú győzelme. A második félidőben agresszívabb volt a védekezésünk és a támadó játékunk is. A mai találkozón hiányzott belőlünk az akarat, a megfelelő hozzáállás. Ezen változtatnunk kell, készülünk a Kisvárda elleni találkozóra.
Elek Gábor: – Nagyon határozottan, jól kezdtünk, és ez hellyel–közzel el is döntötte a mai mérkőzést. A második félidő elejével nem vagyok elégedett, de ezt leszámítva jobban játszottunk, mint a hazaiak és megérdemelten győztünk.