Nem volt esély az első edzőmérkőzésen

2018. november 22., csütörtök 19:59 | 2 hónapja 29 napja 11 órája 35 perce
Gyenge első félidő után sokat javult a magyar női kézilabda-válogatott játéka, de Norvégia ellen ezzel együtt sem volt esélyünk.
Nem volt esély az első edzőmérkőzésen

Noha klub szinten egy ideig megállt az élet – legalábbis tétmérkőzést legközelebb január 2-án játszik női kézilabdacsapatunk – válogatottjainknak szusszanásnyi pihenő sem jutott. A ferencvárosi játékosokat Norvégiából, a legutóbbi Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínéről Budapestre szállító repülőgép vasárnap este landolt, másnap reggel kilenc órakor pedig már a válogatott edzésén kellett jelentkezniük Kovacsics Anikóéknak. Néhány edzés és egy újabb utazás után pedig csütörtökön már a világ egyik legjobb csapata, Norvégia ellen léptek pályára – az edzőmérkőzés képe aztán épp olyan volt, mint amilyennek várhattuk a leírt előzmények után.

A kezdőben öt Fradi-játékos, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó, Mészáros Rea, Háfra Noémi és Schatzl Nadine mellett a DVSC-t erősítő Kovács Anna, valamint a Bajnokok Ligája-, bajnoki - és Magyar Kupa-címvédő Győri Audi ETO-t a magyar válogatottban egyedül képviselő Kiss Éva kapott helyet. Tíz perc elteltével aztán már forgatta a csapatot Kim Rasmussen szövetségi kapitány, egyrészt az energiával kellett takarékoskodnia, másrészt volt min javítani… Támadásban Háfra Noéminek látványosan nem ment a játék, hátul a Mészáros Rea – Planéta Szimonetta belső kettőst könnyedén átjátszották a norvég klasszisok és Kiss Éva sem hozta a bravúrokat. Norvégia a cseréink ellenére fokozatosan növelte az előnyét, kíméletlenül használta ki a hibáinkat, míg a mieink nehezen találták a réseket a hazai falon. 12-6-nál ért véget az első játékrész, s a hat gól főleg annak ismeretében rettenetesen kevés, hogy ezekből csupán kettő született akcióból, hármat hetesből, egyet pedig hetes utáni kipattanóból lőttünk.

A fordulás után tovább nőtt a különbség, egészen nyolc gólig, ekkor azonban talán a hazai pályán addig elképesztő magabiztossággal robogó Norvégia visszavett a tempóból, és a végéig közelebb jöttünk. Sokat jelentett, hogy Bíró Blanka hozott néhány bravúrt, illetve, hogy sokkal jobb százalékkal használtuk ki a helyzeteinket, így öt perccel a vége előtt a közte háromért támadhattunk.

Igazán izgalmassá azonban nem tudtuk tenni a hajrát, mert a norvégok óriási rutinnal mindig akkor tettek hozzá egy-egy védést és gólt, amikor kellett, de a második félidővel összességében így is elégedettek lehetünk - főleg az első harmincöt perc után.

A Möbelringen-kupán a magyar válogatott szombaton 17 órától Franciaországgal, vasárnap pedig 16 órától Dániával mérkőzik, az Európa-bajnokság november 29-én kezdődik majd.

MÖBELRINGEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT TORNA, NORVÉGIA
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 25–19 (12–6)

Oslo, 4800 néző. V: Mosorinski, Pandzic (szerbek)
NORVÉGIA:
Silje Solberg – Aune 4, Kurtovic 2 (1), Brattset 4, V. Kristiansen 2, Tomac, T. Mörk 2.
Csere: Katrine Lunde (kapus), Sulland 2, Arntzen 2, Reistad 1, Oftedal, Ingstad, Sanna Solberg 1, M. Jacobsen 1, H. Löke 4.
Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Lukács V. 2, Kovács A. 5 (3), Kovacsics 5 (1), Mészáros R. 1, Háfra N., Schatzl Nadine 2.
Csere: Bíró B. (kapus), Planéta 2 (2), Tóvizi 2, Klivinyi, Tóth G., Orbán Adrienn, Kiss N., Pálos-Bognár.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 8. p.: 4–3. 14. p.: 7–3. 23. p.: 10–6. 38. p.: 15–7. 42. p.: 16–10. 51. p.: 19–15. 57. p.: 23–19.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 9/6