Nincs meg...

2018. május 23., szerda 19:16 | 6 hónapja 17 napja 21 órája 54 perce
Hihetetlen körülmények között, egyetlen góllal maradtunk le az aranyéremről.
Nincs meg...

Volt itt az elmúlt években őrület már néhányszor, de ehhez hasonlót nem igazán látott az Elek Gyula Aréna, de talán még Európa sem. Mindenki tombolt, ezerkétszáz (mármint, nagyjából) ember üvöltött, tapsolt, ahogy csak bírt. Egyszerűen bajnok akart lenni játékos, szurkoló, vezető egyaránt. Talán senki sem hitte a szezon előtt, hogy lesz erre esély, és ezért volt most ekkora az extázis.

A pályán mindezek ellenére nem minden alakult úgy, ahogy szerettük volna – persze, tegyük hozzá, ez azt jelenti, hogy „csak” hét góllal vezettünk a félidőben. Történt az első harminc percben, hogy a Vác sokszor szerencsével, illetve jókora játékvezetői támogatással igencsak lelkesen tette a dolgát, lassította a játékot, csalta az időt, vagyis próbálta elkerülni a kiütést. Nem a lőtt góljaink számával volt probléma, hanem a kapottakéval, igaz, újra és újra el kell mondani, hogy ez csak a jelen szituációban igaz. Csak tippelni lehetett a forduló előtt, hogy a friss Bajnokok Ligája-győztes Győr hány góllal veri majd hazai pályán a kieséstől megmenekülő Békéscsabát, és nekünk ennél hattal kevesebbet kellett megcéloznunk.

A játék képe mit sem változott a fordulás után, küzdöttünk, harcoltunk, rohantunk, hogy a magunk részét megtegyük, és ugyanezt csinálta a Vác is. Illetve, érthetetlen módon húzta az időt. Mínusz tizenkettőnél valóban teljesen jogos, hogy majd fél percig tart a labdát a hálóból a felezővonalig eljuttatni?

Ha azt írtuk bevezetésként, hogy régen láttunk itt ilyen hangulatot, akkor ugyanezt elmondhatjuk a játékvezetésre is: nem megszokott, hogy a Ferencváros otthonában ilyen ellenszelet kapjon. Egy-egy felfoghatatlan ítélet után aggódva nézhettünk, vajon az ezer fokon égő szurkolóinknál mikor fogy el véglegesen a türelem…

A negyvennegyedik percben tizenhárom gól volt az előnyünk, de sajnos konstans nem tudtuk növelni a különbséget. Hullámokban jött a fellendülés, két-három egymást követő gólunk után néhány percig általában nem tudtunk közé tenni. Közben meg azt gondoltuk, ilyen szurkolótábort, ilyen közeget, a Ferencvárost soha nem cserélnénk el, akár még egy bajnoki címre sem. Az a hajrában már látszott, hogy egy-egy gól lesz a különbség a Győr elleni összevetésben, ráadásul néhány perces csúszásban voltunk a győri összecsapáshoz képest. Az ETO 39-14-re, huszonöt góllal győzött, mi pedig emberhátrányban, 25 másodperccel a vége előtt tizennyolc gólos vezetésnél támadtunk. Ha gólt dobunk az utolsó támadásból...

De nem dobtunk. Síri csend lett hirtelen, majd tíz másodperccel később rákezdett a tábor: "Mert ti vagytok a legjobbak, s ez titeket dicsér..." A bajnokság aranyérmese egyetlen gól különbséggel a Győr, számunkra pedig marad a büszkeség, hogy mi vagyunk a Ferencváros.

NŐI KÉZILABDA NB I
26. FORDULÓ

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–GVM EUROPE VÁC 42–24 (19–12)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh
FTC:
Bíró B. – Lukács 4, Háfra 5, Snelder 2, Szekeres, Kovacsics 6, Schatzl N. 9 (3).
Csere: Van Der Heijden 11 (3), Szucsánszki 4, Jovanovics, Mészáros, Hornyák D. 1.
Edző: Elek Gábor
VÁC: Arenhart – Jovetic 4, Hámori 3, Szamoránsky P. 4, Lakatos 3, Kácsor 3, Radoszavljevics.
Csere: Suba S. (kapus), Barján 2, Kovács P. 3 (3), Szondi 2, Diószegi.
Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 11. p.: 7–3. 20. p.: 13–7. 25. p.: 18–9. 40. p.: 27–15. 48. p.: 31–18. 54. p.: 37–20
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Mindenkinek borzasztó érzés egy góllal elbukni a bajnokságot. Próbáltunk minél kevesebb hibával játszani, ezért elkeseredett vagyok, de büszke a csapatomra, és az egész Fradira. A bajnokság elején többen a Győrt látták egyértelmű esélyesnek, mégis ilyen szorossá tudtuk tenni a küzdelmet, viszont feltétlenül kell a váci modellről, nagyon tetszik amit a fiatal játékosokat csinálnak és ez hosszútávon az egész magyar kézilabda sportnak jót tesz.
Szilágyi Zoltán: – Gratulálok a Fradi egész éves teljesítményéhez, és ehhez a mérkőzéséhez is. Nekünk ma csak momentumaink voltak, a védekezésünk nem működött, de egészében is nagyon keveset tudtunk megvalósítani abból, amire készültünk. A bajnokságban elért hatodik helyünk ettől a fiatal csapattól szép teljesítményt.