Nincs nagy baj Klivinyi Kinga vállával

2018. november 30., péntek 19:04 | 2 hónapja 21 napja 11 órája 55 perce
Válogatott átlövőnk a franciák ellen sérült meg, s bár fáj még a válla, szerencsére nem tűnik súlyosnak a probléma.
Nincs nagy baj Klivinyi Kinga vállával

Hogy már rögtön az elején megnyugtató hírekkel szolgáljunk a Fradi-szurkolóknak, azzal kezdjük, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján úgy tűnik, szerencsére csak kisebb sérülést szedett össze Klivinyi Kinga a magyar válogatott franciák elleni mérkőzésén. De, hogy mi történt pontosan Kinga vállával, miként éli meg, hogy lemarad az Európa-bajnokságról, illetve, hogy mikor térhet vissza, az már az alábbi beszélgetésből derül ki.

A legfontosabb: hogy vagy?
Köszönöm, megvagyok… – mondta a Ferencváros átlövője, Klivinyi Kinga. – Fáj még azért, épp a pénteki gyógytornán próbáltam néhány lövő mozdulatot szimulálni, kipróbálni, hogy miként reagál, de fájt, húzott még hátul.

És a lelked?
Rossz lesz itthonról nézni, csütörtökön is figyeltem a nyitómeccset, gondoltam rá, hogy a helyszínről egészen más lenne, de ez van, nekem marad a szurkolás. Végig úgy készültem a sérülésem után, hogy az Európa-bajnokságon ott szeretnék lenni, jól is ment minden, egészen sokat játszottam, nem is fájt a vállam, szeptember környékén már éreztem, hogy a keret tagja lehetek, de aztán az élet mégiscsak úgy akarta, hogy ne utazhassak.

Lehet ezt egy jelnek venni, hogy oda kell még figyelned a válladra?
Igen, mindenképp! Nem jó elfogadni, hogy lemaradok az Eb-ről, de a karrierem szempontjából az tűnik a legjobb döntésnek, hogy itthon maradok és folytatom a gyógytornát. A bajnokság és a Bajnokok Ligája szempontjából jól jön, hogy a következő hetekben nem kell meccsekre készülni, hanem a gyógytornával, a vállam megerősítésével foglalkozhatok, és bízom benne, hogy mire januárban folytatjuk a bajnokságot, én is készen leszek a játékra.

Mi történt egyébként pontosan, mert a televízión keresztül nem tűnt olyan súlyosnak az az ütközés?
Már előtte, a lövésnél éreztem, hogy valami nem okés, olyan helyen éreztem, hogy fáj, húz, ahol korábban még sosem. Csak tippelni tudok, de talán közrejátszott, hogy nem volt hozzászokva a vállam ehhez a terheléshez – naponta kettőt edzettünk, a konditermi gyakorlatok sem a szokványosak voltak, sorra jöttek a meccsek és nekem nem jutott idő a gyógytornára sem, pedig a Fradinál egy-két naponta biztos, hogy foglalkoztam vele.

Mi derült ki a vizsgálatokból?
Az már a szombati meccs szünetében világos volt, hogy nem instabil a vállam, de a furcsa fájdalom miatt rettenetesen féltem, hogy valami komoly baj lesz megint, hogy talán újra műtétre lesz szükség… Aztán az MR-vizsgálat kimutatta, hogy „csak” az egyik izmon látható kicsi szakadás és be van vizesedve az a terület, de a korábbi sérülésnek nincs gondja, a csavarok rendben a helyükön vannak.

Mikor láthatunk újra a pályán?
Nehéz megmondani, hogy mikor múlik el a fájdalom, de az biztos, hogy a jövő hét közepéig labdát se fogok, aztán óvatosan kipróbáljuk majd, hogy milyen. Addig pedig gyógytorna és kezelések sora vár még rám...