Nyitányként kiütés

2017. szeptember 9., szombat 16:24 | 9 hónapja 13 napja 12 órája 12 perce
Egyetlen periódus volt, amikor a Fehérvár tartani tudta a lépést a mieinkkel, ennek következtében pedig nem úszta meg a nagy verést.
Nyitányként kiütés

Az új idény első bajnokiján, a tavalyi hatodik Alba Fehérvár KC ellen, a hetedik percben 6-1-es vezetés – ez így rendben van! Úgy festett minden, ahogyan azt elképzeltük: a lelátón szép számú közönség foglalt helyet, a kapu mögött szervezetten szurkolóknak köszönhetően meccshangulatban kezdődött a mérkőzés, amelynek első perceiben állva hagytuk a székesfehérváriakat. Örömteli, hogy a keretben már ott volt Hornyák Dóra is, akinek még az előző idény végén kellett a térdét operálni, Szucsánszki Zita azonban egyelőre csak a civilben foglalt helyet az oldalvonal mellett, miután elvégezte a szombatra előírt edzéstervet.

Szóval, jól kézilabdázott a Fradi, 6-1-nél úgy tűnt, hogy a vendégek hozzászagolni sem tudnak majd az összecsapáshoz, aztán a következő tizenöt-tizennyolc percben mégis közelebb értek, köszönhetően annak, hogy a kezdeti lendület után kicsit mintha elkényelmesedtünk volna. Érezte Elek Gábor, hogy a félidő hajrájában jó volna néhány gólt közé tenni még, ezért időt kért, rendezte a sorokat, és a csapat 11-9-ről négy és fél perc alatt 15-9-et varázsolt – így vonultak öltözőbe a csapatok.Az előny innentől kezdve folyamatosan hízott, a fordulás után nyolc perc alatt elintéztük, hogy a maradék játékidőben ne legyen már kérdés a győzelem. Noha a félidő első gólja a Fehérváré volt, öttel válaszoltunk rá, és a harminckilencedik percben már tízet számolhattunk. A második játékrész nagy pozitívuma Nerea Pena pályára lépése: spanyol klasszisunk karját ugyanis az első félidőben úgy akasztotta meg lövés közben Olga Gorshenina, hogy szinte biztosnak tűnt, ma már nem térhet vissza. Sőt, ha már ő visszatért, akkor így tett Hornyák Dóra is (ez sem volt kisebb mozzanat Nere játékánál) – óriási ováció volt a jutalma. Illetve, naná, hogy Dodó lőhette a következő hetesünket... Az ő gólja volt a harmincadik Fradi-találat, miközben ekkor tizenötnél járt a Fehérvár.

Szép győzelemmel kezdtük tehát a 2017/2018-as idényt, joggal szólt a vastaps az utolsó percben!

K&H Női kézilabda liga
1. forduló
FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA - ALBA FEHÉRVÁR KC 32-18 (15-9)

FTC:
Bíró – Lukács 2, Van der Heijden 3, Kovacsics 5 (4), Snelder 4, Jovanovics 2, Schatzl 3
Csere: Szekeres, Háfra N. 3, Pena 4, Faluvégi 3, Márton 2, Mészáros R., Hornyák D. 1 (1)
Edző: Elek Gábor

FEHÉRVÁR: Barjaktarovics – Májer 2, Zsilinszkajtye 1, Djordjievszka 2, Gorsenyina, Mendy 4, Pelczéder 2
Csere: Mistina (kapus), Lavko 3 (2), Mayer 1, Temes 2, Tornóczky 1, Boldizsár, Rózsás, Piller
Edző: Deli Rita

Elek Gyula Aréna, 500 néző. V: Bacs, Bóna
Az eredmény alakulása. 7. perc:
6–1. 18. p.: 8–6. 26. p.: 11–9. 39. p.: 20–10. 46. p.: 24–13. 55. p.: 30–14
Kiállítások: 4, ill. 20 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2