Nyugodt és magabiztos

2017. március 6., hétfő 10:08 | 1 éve 2 hónapja 16 napja 1 órája 43 perce
Kovacsics Anikó akkor állt oda hetest dobni, amikor előtte már ötöt hibáztak a csapattársak, de klasszisunknak nem remegett meg a keze. INTERJÚ!
Nyugodt és magabiztos

Kovacsics Anikó nem villogott a Thüringer ellen, de amikor nagyon kellett, akkor oda állt, és három hétméterest is értékesített, ezzel pedig kulcsszereplővé vált a döntetlen kiharcolásában.

Nem lehetett könnyű szituáció úgy oda állni hetest dobni, hogy előtted már ötször hibáztak a csapattársak (Schatzl Nadine és Marija Jovanovics kettőt, Szucsánszki Zita egyet).
Kovacsics Anikó:
Biztos voltam benne, hogy gólt szerzek, és amikor láttam, hogy a kapus a vonalon marad, akkor még jobban megnyugodtam, mert ilyenkor be lehet dőlni, és úgy szeretem dobni. Szerintem ilyenkor nem sok esélye van a kapusnak, ha jó helyre megy a labda és gyors a kéz, akkor nem érhet oda.

Az utolsó büntető sem okozott plusz feszültséget? Elvégre egy gól volt a hátrány, és csak tizenhét másodperc a hátralévő idő.
K. A.
Nem figyeltem erre, pontosabban, annyi volt a fejemben, hogy nem szabad már gólt kapnunk, és nem is kaptunk. A lefújáskor nem gondoltuk még, hogy ez a döntetlen ilyen sokat érhet nekünk, de nem sokkal később kiderült, hogy ezzel kerültünk most a csoport élére.

Ha ennyire jól megy a hetesek értékesítése, miért nem álltál oda előbb?
K. A.
Korábban nagyon sok büntetőt lőttem, sőt, a Bajnokok Ligája döntőjében is oda álltam, vagyis nincs vele gondom, aztán volt egy időszak, amikor a könnyebb meccseken sorra kihagytam őket, ezért az utóbbi periódusban nem erőltettem. Illetve, volt, aki bedobálta, szóval nem is volt rá szükség, most viszont nem ment a többieknek.

Mitől volt ilyen nehéz a németek elleni meccs?
K. A.
Fejben akadtak most problémáink, nem tudtunk jó megoldásokat választani. Valamiért vagy nagyobb igénybevételt jelentett a mérkőzés, vagy talán a heti terhelésnek is betudható valamelyest. De így is elcsíptük a döntetlent, és az utolsó fordulóra a saját kezünkben van a sorsunk.

HOGYAN TOVÁBB?


Különös és a Thüringer elleni döntetlen ellenére feltétlenül sikeres időszakon van túl az FTC-Rail Cargo Hungaria: értelemszerűen pozitív a Metz elleni győzelem, a Győrrel szemben vert helyzetből kiharcolt döntetlent és a Nordhausenben reménytelen helyzetből begyűjtött egy pont, de a jelenlegi állás szerint kedvező számunkra a Buducsnoszt szkopjei sikere, az Érd váci veresége és a Vardar metzi blamája is. Az eredmények alakulásának köszönhetően minden fronton a saját kezünkben van a sorsunk, s tíz napja ennél többet aligha kívánhattunk.
S bár még mindig nem vált biztossá, hogy hányadik helyen jut tovább a Fradi, a helyzetünk kedvező: ha győzünk szombaton a Buducsnoszt ellen, elsőként, ha kikapunk, de jobb lesz az egymás elleni gólkülönbségünk, miközben a Vardar Szkopje győz a Thüringer ellen, másodikként, ha több, mint nyolc góllal kapunk ki, miközben a Vardar nyer, akkor pedig harmadikként.