Összeszorított fogakkal küzdünk, ha nehéz is a helyzet!

2018. október 21., vasárnap 9:52 | 2 hónapja 26 napja 2 órája 50 perce
Djurdjina Malovicsra és Danick Snelderre sem számíthat női kézilabdacsapatunk a Bietigheim ellen, de így sem adjuk fel, a győzelem a cél! VIDEÓ!
Összeszorított fogakkal küzdünk, ha nehéz is a helyzet!

A helyzet nem túl rózsás a vasárnap délutáni, Bietigheim elleni parti előtt – ha abból indulunk ki, hogy a német ezüstérmes erősödött az előző idényhez képest, illetve, hogy az elmúlt két hétben előbb döntetlent játszott a Vipers otthonában, majd legyőzte az azóta edzőt is váltó CSM Bucurestit, akkor nem túlzás azt állítani, hogy a legjobbunk kellene a sikerhez. Ehhez képest azonban a csapatunk egyre csak fogyatkozik, a rég maródi Bobana Klikovac és Szikora Melinda mellett ezúttal Djurdjina Malovicsra és (szinte biztosan) Danick Snelderre sem számíthatunk, Nagy Lívia lehetne megoldás beállóban, de ő is műtét után lábadozik, ráadásul Hornyák Dóra a napokban hőemelkedéssel bajlódott, míg jól tudjuk, Klivinyi Kinga sem száz százalékos még.

Mindezek ellenére Elek Gábor vezetőedző egyértelműen kijelentette a szombati edzést követően, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára a kirobbanó formában lévő németek ellen.

„Most így, ebben az összetételben vagyunk a Ferencváros, összeszorítjuk a fogunkat és küzdünk. Ha így kell legyőznünk a Bietigheimet, akkor így próbáljuk ezt megtenni, de ha ez nem sikerül, akkor azért teszünk meg mindent, hogy egyenes gerinccel jöhessünk le a pályáról!”

Abból ugyanakkor erőt meríthetünk, hogy nyáron, a felkészülés időszakban az Elek Gyula-kupa döntőjében sikerült legyőznünk az előző évhez képest a német válogatott kapussal, Dinah Eckerlével (Thüringer HC), a svéd jobbszélsővel, Daniela Gustinnal (Randers HK), a tavaly még nálunk játszó Laura van der Heijdennel és a fiatal német balszélsővel, Kim Braunnal (Bayer 04 Leverkusen) erősítő Bietigheimet. Az előző szezonban a második csoportkörben találkoztunk a németekkel, Dabason 31-22-re vertük őket, Ludwigsburgban azonban (végül a helyezésünket egyáltalán nem befolyásoló mérkőzésen) 27-23-ra kikaptunk.

Erőt adhat továbbá a Fradi szurkolók buzdítása - a hírek szerint a lelátón közel száz fradista űzi, hajtja majd a mieinket, sőt, már vasárnap délelőtt Ludwigsburg utcáin sétálva is találkozott együttesünk őket buzdító magyarokkal. Szóval, óriási tett lenne ilyen összetételben győzni, de a csapatunk talán legnagyobb erőssége épp az, hogy szívvel, lélekkel harcol a sikerért, a klubért, arra pedig jócskán van remény, hogy ez ma elég lehet.

Elek Gábor mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait itt láthatják:Női kézilabdacsapatunk egyébként szombaton reggel utazott Németországba (erről lent láthatnak videót), este pedig már a városban edzett.A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Bajnokok Ligája, első csoportkör, 3. forduló
SG BBM Bietigheim - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
MHP Arena, Ludwigsburg
Időpont: 2018. október 21., vasárnap, 17 óra
Játékvezető: Alexei Covalciuc és Igor Covalciuc (moldávok)
Jegyár: 17 euró (pénztárnyitás 15:30 órakor!)