Öten érkeznek

2018. május 30., szerda 14:52 | 8 hónapja 20 napja 21 órája 5 perce
Öt játékost igazolt női kézilabdacsapatunk, valamint további négy klasszisunkkal szerződést hosszabbítottunk - VIDEÓ!
Öten érkeznek

Eldőlt, hogy a nyáron öt kézilabdázóval erősíti meg keretét az FTC-Rail Cargo Hungaria. Klubunkhoz igazol Klivinyi Kinga, Szemerey Zsófi, Farkas Kata, Djurdjina Malovics és Bobana Klikovac.

Szurkolóink számára az érkezők közül a legismertebb név Klivinyi Kinga lehet – ő 1992. március 31-én született Budapesten, 175 centiméter magas balátlövő. Az elmúlt öt idényét az Érdben töltötte, s ezalatt klasszissá fejlődött, illetve a magyar válogatott alapembere lett. Kinga márciusban vállműtéten esett át, azóta a Ferencváros orvosi, illetve rehabilitációs stábjának felügyelete alatt készül a visszatérésre.

Az 1994. június 2-án, Kazincbarcikán született kapus, Szemerey Zsófi a Siófoktól igazol a Ferencvároshoz, de korábban a Győr, a Veszprém és a Mosonmagyaróvár játékosa is volt.

Farkas Kata a legfiatalabb szerzeményünk – a balkezes átlövő 1999. szeptember 28-án született, s bár még csak tizennyolc esztendős, a mögöttünk hagyott idényben tizenöt góllal segítette a Békéscsaba bennmaradását.

A montenegrói válogatott Djurdjina Malovics eddig csak hazájában kézilabdázott, az utóbbi három idényben a Buducsnoszt Podgoricát erősítette. A 182 centiméter magas, 22 éves, balkezes átlövő huszonkilenc alkalommal volt eredményes a Bajnokok Ligája előző kiírásában.

Bobana Klikovac friss EHF-kupa győztesként lesz a Fradi játékosa. A 22 éves, 181 centiméter magas beálló a román SCM Craiova együttesét hagyta el klubunk kérésére, korábban kézilabdázott már Magyarországon, a Debrecent és a Fehérvárt is erősítette egy-egy szezon erejéig. A montenegrói válogatott játékos alighanem élete legjobb szezonját futotta, az EHF-kupában harminc gólt szerzett, ráadásul ezeknek pontosan a felét az elődöntő, valamint a döntő összesen négy mérkőzésén. Érdemes tudni hozzá, hogy mindkét párharcot egyetlen góllal tudta megnyerni a Craiova. Rendkívüli balszerencse, hogy Bobana a bajnokság utolsó fordulójában súlyos térdsérülést szenvedett.

Örömteli viszont, hogy Szikora Melinda (1+1 év), Kovacsics Anikó (2 év), Danick Snelder (2 év) és Hornyák Dóra (2 év) is szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Távozik ugyanakkor Laura van der Heijden, Szucsánszki Zita, Szekeres Klára és Marija Jovanovics. A holland játékos a Bietigheimhez igazol, Zizi és Szeki átmenetileg szünetelteti a játékot, Maki viszont végleg felhagy az élsporttal - vele hosszan beszélgetett a Fradi Média a pályafutásáról, döntésének okairól, és a búcsú nehézségéről. Az Elek Gyula Aréna öltözőjében megtett utolsó lépéseiről is láthatnak exkluzív felvételeket a Fradi TV június 5-i adásában.

Új igazolásaink először az alábbi videóban mesélnek érzéseikről.