Óvatosan gyógyul

2017. július 4., kedd 17:18 | 11 hónapja 16 napja 16 órája 47 perce
Már mankó nélkül közlekedik a Ferencváros női kézilabdacsapatának átlövője, s a közeljövőben újabb szintet lép a rehabilitációjában.
Óvatosan gyógyul

A térdműtét és a négy hétnyi araszolás után nagy mosollyal az arcán „dobta el” Hornyák Dóra a mankókat, hogy aztán bizonytalan léptekkel induljon tovább – végre segítség nélkül. Azóta eltelt újabb két hét, és Dodó mostanra már könnyedén, de azért egyelőre óvatosan sétál, illetve, ahogyan az orvos és a gyógytornász engedi, erősíti a lábát.

„Csütörtökön már >>hat hetes leszek<< – adott pontos támpontot a műtét óta eltelt időről Hornyák Dóra. – Minden nap gyógytornázom, csak a vasárnap a pihenő, de egyelőre nagyon gyenge a lábam. Bár már egyáltalán nem fáj, azért még kellemetlen, mert annyira nincs izom a combomon, hogy ettől furcsa a mozgásom. De, ha minden jól megy, akkor a hétvégén már elkezdhetek biciklizni, az pedig állítólag sokat segít majd a helyzeten.”

Átlövőnk eleinte teljesen passzív gyakorlatokkal tornásztatta a sérült testrészt, főképp gyógytornász segítségével, aztán fokozatosan egyre nehezebb feladatokat kapott, igaz, még mindig nem terheli a térdét.

„Most már nemcsak különböző lábemeléseket csinálok, hanem komolyabb mozdulatokat is, hajlítom, nyújtom, mindent megteszek, amit csak lehet, de azért messze nem elégíti ki a mozgásigényemet… Rossz, hogy amikor megyek a konditerembe, akkor a többiek – kedden épp Szeki (Szekeres Klára – a szerk.) – fut, kondizik, erősít, én meg csinálom a kis gyógytornámat. Nem szeretem ezt a helyzetet, de tudom, hogy jelen pillanatban a gyógytorna visz előre leginkább. Az viszont legalább pozitívum, hogy sétálni már tudok, vagyis jobban állok, mint egy hónapja, és bár a nyaralást le kellett mondani, két hét múlva pár napra lemegyünk a Balcsira.”

A sok gyógytorna ellenére Hornyák Dóra visszatérésének idejét továbbra is nehéz pontosan meghatározni, mert az leginkább attól függ, hogy az izom milyen ütemben épül vissza a lábára, mindenesetre abban bízhatunk, hogy nem sokat kell kihagynia a szeptember közepén rajtoló szezonból.