Papírforma siker

2018. január 17., szerda 19:10 | 1 éve 1 hónapja 11 órája 30 perce
Az első félidőben még tartotta magát a Kecskemét, a másodikban azonban megmutatkozott a két csapat közötti valós különbség.
Papírforma siker

Talán a szezonbeli legcsendesebb mérkőzését játszotta szerdán este női kézilabdacsapatunk, s bár ez nem jelent igazán meglepetést, azért hiányzott az utóbbi időkben (ha a Budaörs elleni bajnokit nem soroljuk ide) megszokott telt ház és fergeteges hangulat. Persze, elfogadható, hogy a következő hétvégén kezdődő Bajnokok Ligája-menetelés (no meg előbb a szombati Váci túra) árnyékában az NB I-be nyáron feljutó Kecskemét elleni hatvan perc kevésbé érte el szurkolóink ingerküszöbét, és az is egyértelmű, hogy az extázisban szurkoló lelátóra a BL-középdöntőkön lesz nagyobb szükség (de ott lesz!!).

A pályán az első félidő jelentős részében egyébként – főként az eredményjelzőre nézve – nem annyira volt észlelhető, hogy miért a Fradi a listavezető, és a Kecskemét miért csak a tizedik. 3-0-al kezdtünk, de így is a tizenhetedik percig kellett várni, hogy négyre nőjön az előnyünk (10-6), ráadásul tíz perccel később egyre közeledtek a vendégek (12-11). A játék ritmusában nem volt benne a Debrecen, vagy korábban a Békéscsaba ellen látott megingás lehetősége, de Elek Gábor vezetőedző azért közel sem tűnt elégedettnek. 12-11 után szerencsére még belefért egy ritmusváltás a szünetig, így végül 16-11-es, megnyugtató vezetésünk mellett mehettek pihenőre a lányok.

Várhattuk, hogy a fordulás után tovább távolodunk ellenfelünktől, és nem is kellett csalódnunk, a harminckilencedik percben már kilenccel vezettünk. Ugyanakkor az álmoskás hangulatot jól jellemzi, hogy a „kilences szektor tagjaitól” hagyománnyá váló számolás (amikor kilenc góllal vezetünk, akkor kilencig) is elmaradt, hiába jött emlékeztető a csarnok többi szektorából. Két perccel később aztán a tízért sem számoltak a szurkolók – úgy tűnik, ez most ilyen meccs volt. A lényeg az előbbi mondatokból, hogy a második félidőben azért láttatták lányaink a differenciát, könnyedén növelték az előnyt. Örömteli, hogy fiataljaink ezúttal is remekeltek, Háfra Noémi, Márton Gréta és Bánfai Kíra is magabiztosan lőtte a gólokat. Alighanem hármójuknak is jelentős szerepe van egyébként abban, hogy a Ferencváros kézilabda szakosztályát az utanpotlassport.hu december hónap műhelyének jelölte. Az eredménybe szurkolóink is beleszólhatnak, az alábbi linken január 20-ig szavazhatnak.

A Fradi-Kecskemét meccsnek pedig nagy kiütés lett a vége, köszönhetően annak, hogy a második játékrészben komolyabb védekezéssel és remek Szikora Melindával találkozott a Kecskemét. Ilyen teljesítménnyel négy gólt kaptunk összesen a második félidőben - ez pedig azért igencsak rendben van.

Szombaton Vácon lép pályára női együttesünk, jövő vasárnap pedig már Dabason, a Bajnokok Ligájában - előbbire a vendégszektorba szóló belépők elfogytak, utóbbira viszont újabb ülő szektort nyithattunk meg, vagyis még vehet jegyet, aki szeretne.


FTC-Rail Cargo Hungaria–Kecskeméti NKSE 35–15 (16–11)
Elek Gyula Aréna, 700 néző. V: Hantos, Rózsahegyi
FTC:
Szikora – Lukács 2, Van der Heijden 4 (1), Snelder 3, Háfra N. 7, Kovacsics 1, Schatzl Nadine 2
Csere: Szekeres, Hornyák D. 2, Szucsánszki 2, Faluvégi, Jovanovics 1, Márton 5, Bánfai 6
Edző: Elek Gábor
KECSKEMÉT: Risovics – Varga N. 1, Gulyás 1, Karalyos 1, Horváth D., Deáki 4, Szabó E. 2
Csere: Andrási (kapus), Kucerová 1, Borges 1, Aron 1, Gulya, Nikolajenko 2, Kovács K., Orell 1, Tóth L.
Edző: Marosán György
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–2. 19. p.: 12–6. 26. p.: 12–11. 34. p.: 20–12. 41. p.: 24–14. 57. p.: 33–15
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0