Rangos kupagyőzelem

2017. április 20., csütörtök 11:52 | 1 éve 2 hónapja 22 órája 13 perce
Közel kerülni is csak a dán Koge tudott a Fradi Csehországban veretlenül aranyérmet szerző U13-as női kézilabdacsapatához.
Rangos kupagyőzelem

Német, szlovák, dán, cseh, francia, osztrák, szerb és magyar klubok, összesen hatvannégy csapat részvételével rendezték meg Csehországban a húsvéti hosszú hétvégén a Prágai Kézilabda Kupát, amelyen a Ferencváros U13-as együttese fantasztikus teljesítményt nyújtva veretlenül szerzett aranyérmet.

Az április 14-én elrajtoló háromnapos tornán a hatvannégy gárda tíz csoportban kezdte meg a küzdelmet, a körmérkőzéseket követően pedig a csoportok első három helyezettje jutott a középdöntőbe. Itt hármas csoportokat sorsoltak, s az újabb körmérkőzést követően kialakult a legjobb nyolc mezőnye. Következett az egyenes kieséses szakasz, de ekkor sem remegett meg ifjú kézilabdázóink keze, a negyeddöntőből, valamint az elődöntőből is tükörsimán jutottak tovább. A fináléban a dán Koge Handbolddal néztek farkasszemet Pádár Ildikó lányai, és Zentai Dorottya, valamint Kovalcsik Bianka vezérletével (előbbi hét, utóbbi hat gólt vágott) 10-6-os félidőt követően 17-13-ra győztek.

„Sosem vettünk még részt ezen a rendkívül rangos csehországi tornán, ezért gondoltuk, hogy idén megméretjük magunkat – mondta Pádár Ildikó, az FTC-Mivitotal vezetőedzője. – Azt nem állíthatom, hogy minden mérkőzésünk éles küzdelmet hozott, de nagyon hasznos volt számunkra, hogy a tíz meccs alatt találkoztunk számos stílusú kézilabdával, a hazai pályát élvező ellenféllel és kiváló játékosokkal is. Örülök, hogy tudtam mindenkit játszatni, hisz erre a kétszer tizenöt perces játékidő lehetőséget adott és annak is, hogy aranyéremmel zártunk, ráadásul a torna legjobb játékosának Zentai Dorottyát választották.”

A győztes csapat névsora: Kovalcsik Bianka, Sass Kincső, Baranyi Dorka, Tóth Eszter, Major Fanni, Finta Fanni, Imre Szofi, Horváth Bíborka, Dicső Dóra, Leitner Luca, Fehér Lilien, Perák Csenge, Győri Míra, Zentai Dorottya, Rippel Tamara, Buzsáki Bodza.
Vezetőedző: Pádár Ildikó
Erőnléti edző: Csillag Levente

A Ferencváros U13-as csapatának mérkőzései:
Csoportmérkőzések:
FTC-Mivitotal – TJ Lokomotiva České Budějovice 25:5
TSV Wendelstein – FTC-Mivitotal 3:21
FTC-Mivitotal – Sokol Vršovice 26:7
Iuventa Michalovce I – FTC-Mivitotal 5:14
FTC-Mivitotal – HK Slavia VŠ Plzeň 15:3

Középdöntő-csoportmérkőzések: TJ Jiskra Třeboň – FTC-Mivitotal 6:21
FTC-Mivitotal – Sokol Poruba I 17:6

Negyeddöntő: FTC-Mivitotal – SHK Veselí nad Moravou 22:9
Elődöntő: FTC-Mivitotal – DHC Slavia Praha II 16:7
Döntő: FTC-Mivitotal – Koge Handbold I 17:13

Fotó: http://www.phc.cz/en