Rangos tornagyőzelem

2018. január 15., hétfő 17:03 | 1 éve 1 hónapja 2 napja 14 órája 19 perce
Eperjesről, a döntőben a Ljubljanát legyőzve hozta el az aranyérmet a Pádár Ildikó vezette U13-as csapatunk.
Rangos tornagyőzelem

Női utánpótlás kézilabdázóink a téli szünetben sem csak pihennek, két csapatunk, az U13-as és az U15-ös január első hétvégéjén például rangos nemzetközi tornán, a Kempa 4 Sport Kupa elnevezésű viadalon vett részt Eperjesen. A tornát 2007 óta minden évben megrendezik, férfi és női együttesek egyaránt nevezhetnek, a színvonalat pedig jól mutatja, hogy Európa számos országából utaznak ide a kézilabdázók Romániától, Litvánián át Lengyelországig.

„Többször is voltunk már ezen a tornán, igaz, most két-három év kimaradt a legutóbbi részvételünk óta, és olyan is előfordult már, hogy megnyertük, de ettől még nagyon örülünk a sikernek most is” – vetítette előre a végeredményt Pádár Ildikó az U13-as csapatunk vezetőedzője. A „tizenhármasok” aranyérme mellett az U15-ös együttesünk ötödik helyezése is elismerésre méltó, hiszen egy évvel idősebbek ellen játszottak.

Maradva az U13-nál, a korosztályban tizenhat csapat adott be nevezést, a négy négyes csoportból az első kettő jutott tovább a legjobb nyolc közé.

„Hat meccsünk volt a három nap alatt, egyenként kétszer tizenöt percig tartottak, de futó órával. Az utolsó napig viszonylag simán nyertük minden meccsünket, ott aztán az elődöntőben az Angyalföldi Sportiskolával szoros meccset játszottunk, egyetlen góllal nyertünk, a döntőben pedig a kimondottan jó kézilabdát bemutató Ljubljanát kellett legyőznünk. Rettenetesen fáradtak voltak már a lányok, de a védekezésünk és a kapusteljesítményünk extra volt, lényegében ezzel nyertünk.”

A döntőt ráadásul rengeteg néző előtt vívták fiataljaink, vagyis külön élményben volt ezzel részük.

„Sok szülő kiutazott velünk, illetve a mi meccsünk után volt eredményhirdetése több korosztálynak is, összesen vagy ezer-ezerkétszáz néző biztosan ült a lelátón, és közülük a magyar csapatok is mind nekünk szurkoltak. Hasznos torna volt, mert sok olyan ellenfelünk volt, amely más stílusban kézilabdázik, emellett a körülményekhez is alkalmazkodni kellett, játszottunk kisebb és fűtetlen pályán is, örülök, hogy megtapasztaltuk ezeket is.”


A tornagyőztes csapatunk adta továbbá a gólkirályt is, méghozzá az All Star csapatba is bekerülő Horváth Fanni személyében.