Sima magyar siker

2017. március 17., péntek 18:01 | 1 éve 3 hónapja 3 napja 16 órája 12 perce
A magyar női kézilabda-válogatott hat fradistával soraiban első idei meccsén 34-19-re legyőzte Horvátországot.
Sima magyar siker

Kim Rasmussen szövetségi kapitány tíz ferencvárosi játékost hívott meg a magyar női kézilabda-válogatottba, ám a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre már csak hatan készültek: Faluvégi Dorottya az Európa-bajnoki selejtező előtt álló junior válogatotthoz csatlakozott, Szucsánszki Zita a kapitánnyal történt egyeztetést értelmében nem vett részt a heti munkában, Hornyák Dóra (a hátát fájlalja) és Kovacsics Anikó (a válla nem egészséges) pedig sérülése miatt nem játszhatott.

Ennek ellenére akadt jócskán Fradi-játékos a decemberi Európa-bajnokságot követően először pályára lépő válogatott kezdőjében, Schatzl Nadine, Szöllősi-Zácsik Szandra, Bíró Blanka és Szekeres Klára (védekezésben) is játszott már az első perctől, a félidő felénél pedig Lukács Viktória is beszállt.

Sőt, az első magyar gólt is fradista szerezte, méghozzá Szöllősi-Zácsik Szandra - átlövőnknek különösen eredményesen sült a keze, vétett lövés nélkül szerzett három gólt már a huszadik percig, ráadásul a védőmunkája is kiemelkedő volt.

A meccs elején így is jól tartotta magát a horvát együttes, 7-7-nél még egyenlőre álltak a felek, a szünet előtti tíz percet azonban nagyon megnyomták a mieink, sorra vezették a lerohanásokat, s ennek köszönhetően kilencgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A fordulás után alacsonyabb színvonalon folytatódott a meccs, de a horvátok nem tudtak közelebb jönni, pedig eleinte nehezen ment a gólszerzés - akcióból például csaknem tizenegy percen át kizárólag Schatzl Nadine tudta (kétszer) bevenni a horvát kaput. A vendégek nem igazán találták az védekezésünk ellenszerét, így aztán a közepesen hatékony támadó játékkal is tovább nőtt a differencia, a 45. percben már 27-15-re vezettünk, így csak az maradt a kérdés, hogy mennyivel verjük meg a horvátokat.

Végül 34-19-re győzött a magyar csapat. Tizenhárom gólt a fradista lányok tettek a közösbe. Szombaton zárt kapuk mögött ismét összecsap a két válogatott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország-Horvátország 34-19 (20-11)
Magyarország: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi 2, Erdősi 2, Görbicz 2 (2), Kisfaludy, Klivinyi, Kovács A. 8 (4), Lukács 3, Mészáros, Pálos-Bognár 2, Schatzl 5, Sirián 1, Szekeres 1, Tomori 4, Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Horvátország: Bešen, Razum, Stojak (kapusok), Bašić 4, Blažević, Debelić, Dežić, Domjan, Ježić 2, Kalaus, Krsnik, Marić 2, Mičijević 7, Nemaškalo 2, P. Posavec, S. Posavec 1, Vukojević 1, Zadravec. Szövetségi kapitány: Goran Mrden.

(Fotó: MKSZ)