Sok hiba, de győzelem

2018. szeptember 1., szombat 19:04 | 4 hónapja 16 napja 2 órája 3 perce
Rengeteg elhibázott helyzetet láthattak az Elektromos Sportcsarnokot teljesen megtöltő szurkolók, illetve tízgólos Fradi-győzelemnek tapsolhattak.
Sok hiba, de győzelem

A kezdés előtt negyed órával komolyabban felmerült, hogy lesz olyan szurkoló, aki nem jut be az idénynyitóra (legalábbis azokban, akik már bent voltak, a rendezők véleményét erről nem ismerjük), ugyanis ekkorra az egyébként folyosóként szolgáló rész is zsúfolt állószektorrá alakult. Noha az Elektromos Sportcsarnok nem tartozik hazánk legnagyobb befogadóképességű helyszínei közé, de látvány így is szívet melengető volt. Sőt, a hangulat is az lett, miután a Fradi tábor rázendített.

A mérkőzés első félidejében aztán nagyjából az igazolódott, amit a felvezetésben taglaltunk: az MTK valóban erősebb csapatnak tűnik, mint tavaly volt, de ha a Ferencváros tudása szerint játszik, így sem okozhat neki gondot. A játékunkkal annyira nem is volt gond, a helyzetkihasználással, és helyenként a védekezéssel azonban igen. Így szoros állás mellett haladt a két fél egészen a huszadik percig. 10-9-nél azonban fokozatot váltottunk, és a játékrészt 6-2-es rohammal zártuk le. Ebben a periódusban egyébként már a kispadról beszálló Szemerey Zsófi védett, illetve előtte a hatos falban Klivinyi Kinga is helyet kapott - őt Nerea Pena váltotta a támadásoknál. A kihagyott helyzeteket jó csapathoz méltón egyébként elosztották egymás között játékosaink - eleinte Djurdjina Malovics és Márton Gréta, később Schatzl Nadine és Lukács Viktória hibázott többször is. Említésre méltó továbbá, hogy kék-fehérben lépett pályára a Fradi két kölcsönjátékosa, Bánfai Kíra és Tóth Nikolett is (őket egyébként a két klub közösen köszöntötte a kezdés előtt az ifjúsági világbajnokságon szerzett ezüstéremért.)

A hat gólos vezetés ezzel együtt is megnyugtatónak tűnt a második félidőre, még akkor is, ha jelentősen növelni nem tudtunk, de legalább nem is csökkent - jellemzően öt és hét gól között ingadozott a különbség. Arra azért számolhattunk, hogy a hajrá megint a miénk lesz, és ez így is történt, a lefújás előtt tovább nőtt a különbség. Tíz góllal, összességében magabiztosan győzött a Ferencváros, de a differencia még nagyobb lehetett volna, ha a befejezéseknél kevesebbet rontunk. Azzal viszont elégedett volt a lefújást követően mindkét tréner, hogy az első fordulókban megszokott ritmushoz képest jóval nagyobb volt az iram, ez pedig a jövőre tekintve hasznos lehet még.

NŐI KÉZILABDA NB I
1. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA 25–35 (11–17)
Népfürdő u., 350 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
MTK:
Lajtos – Slakta, Karnik 6 (3), Dakos 3, Tóth E. 4, Termány 4, Fekete 1.
Csere: Győri, Fritz (kapusok), Kovács G., Stranigg 2, Mihálffy 1, Bánfai 2, Tóth N. 2. Edző: Golovin Vlagyimir
FTC: Bíró – Lukács 2, Háfra 6, Malovics 2, Snelder 3, Kovacsics 3, Márton 2.
Csere: Szemerey (kapus), Schatzl 7, Hornyák D., Pena 7 (4), Mészáros 1, Faluvégi 2, Klivinyi.
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–2. 15. p.: 7–9. 25. p.: 9–13. 38. p.: 16–21. 43. p.: 18–26. 54. p.: 24–30
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir:
– A szezon első mérkőzésének megfelelően játszottunk, sok pozitívumot láttam a mérkőzésen, ami nagyon jó iramú volt.
Elek Gábor: – Néhol jól, néhol kevésbé jó játékkal tudtuk hozni a kötelező győzelmet egy nagyon jó iramú mérkőzésen.

Kovacsics Anikó értékelésért kattints ide:

"Örülök, hogy végre elkezdődött a szezon" (a videó ftc_kezilabda instagram oldalon látható!)