Sorsolás előtt

2017. június 27., kedd 12:57 | 11 hónapja 24 napja 21 órája 3 perce
Bajnoki ezüstérmesként a harmadik kalapból húzzák majd ki az FTC-Rail Cargo Hungaria nevét a pénteki Bajnokok Ligája-sorsoláson.
Sorsolás előtt

Június 30-án, pénteken, Ljubjanában sorsolják ki a 2017/2018-as női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjait, az viszont már most bizonyos, hogy mely csapatokat kaphatja az FTC-Rail Cargo Hungaria, hiszen elkészítették a kiemeléseket.

Egyelőre tizennégy főtáblás csapat neve ismert, az utolsó két helyre pedig nyolc csapat vív selejtezőt. A végül tizenhat együttes alkotta mezőnyt a sorsolás előtt négy kalapba osztották: az elsőbe került a 2017-es Final 4 négy résztvevője, a másodikba az nemzeti bajnokságok alapján állított rangsorban következő négy ország bajnoka, a harmadikba a rangsorban következő kettő ország bajnoka, valamint a lista első kettő országának ezüstérmesei, a negyedikbe pedig a papíron leggyengébb bajnok, a főtáblára szóló szabad kártyát kapó francia ezüstérmes, illetve majd a saját selejtező csoportját megnyerő két csapat.

Ezek alapján a Fradi a harmadik kalapba nyert besorolást, és biztosan nem kerül egy csoportba a Krim Ljubjanával, Bietigheimmel, a Midtjyllanddal, illetve, mint azonos országból érkező csapattal, a Győrrel sem.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2017–2018
KIEMELÉS A CSOPORTOK SORSOLÁSÁRA

1. kalap:
Győri Audi ETO, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vardar Szkopje (macedón), CSM Bucuresti (román)
2. kalap: Larvik (norvég), Rosztov-Don (orosz), Nyköbing (dán), Metz (francia)
3. kalap: SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Midtjylland (dán)
4. kalap: Vistal Gdynia (lengyel), Brest (francia), 1. selejtezőtorna győztese, 2. selejtezőtorna győztese

A két négycsapatos selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik, az elődöntőben mindkettőn az első kalapos a negyedik kalapossal, a második kalapos a harmadik kalapossal kerül össze.

KIEMELÉS A SELEJTEZŐ SORSOLÁSÁRA
1. kalap:
Vipers Kristiansand (norvég), Thüringer HC (német)
2. kalap: Höörs (svéd), Podravka Koprivnica (horvát)
3. kalap: Hypo NÖ (osztrák), Kastamonu Belediyesi (török)
4. kalap: Gomel (fehérorosz), Mecalia Atlético Guardés (spanyol)