Sorsoltak az Eb-re

2018. június 12., kedd 12:24 | 7 hónapja 3 napja 21 órája 22 perce
A magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezőket, de így is nehéz négyesbe került a kontinenstornán.
Sorsoltak az Eb-re

Június 3-án zárta a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság selejtező sorozatát, méghozzá az első helyen, miután idegenben lőtt több egymás elleni góljának köszönhetően megelőzte a világbajnoki bronzérmes Hollandiát. Együttesünk ezzel a sorsoláson az első kalapba került – a házigazda, s egyébként világbajnoki címvédő Franciaországgal, az olimpiai címvédő Norvégiával, valamint a háromszoros olimpiai bajnok Dániával egyetemben.

Noha így az említett három nagyágyút elkerülte Magyarország, az már a húzások előtt biztossá vált, hogy a harmadik kalapból az egyik legerősebb rivális, Hollandia (Danick Snelderék…) kerül mellénk. Az ok kissé fura: a házigazda franciák a B-csoportba kerülnek, hogy Nancyban játszhassák a meccseiket, míg a földrajzi szempontokat figyelembe véve Dánia a nantes-i A-csoportba, Hollandia a montbéliard-i C-csoportba, a rekordgyőztes Norvégia pedig a bresti D-csoportba kap besorolást. Ebből következőleg a válogatottunk a C-csoportba került, és továbbjutása esetén a C-D csoport közös ágára kerül.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Csoportbeosztás a sorsolás után

A-CSOPORT (Nantes): Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-CSOPORT (Nancy): Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-CSOPORT (Montbéliard): Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-CSOPORT (Brest): Norvégia, Románia, Németország, Csehország

A csoportok első három helyezettje jut majd tovább a középdöntős csoportba, ahova az egymás ellen szerzett pontokat továbbviszik a csapatok.
A sorsolásról Lukács Viktória mondta el véleményét:

"Az biztos, hogy lehetett volna ennél rosszabb is a sorsolásunk, ebből a csoportból illik továbbjutunk. A két erősebb riválisnál azért jó néhány kulcsjátékost ismerünk, illetve ők is minket, de azt nem tudom egyelőre, hogy ez melyik félnek lesz előny. Sokat tanultunk a hollandok elleni meccsekből például, de minden bizonnyal fűti őket a visszavágás vágya. Sokat számít majd a szereplésünknél, hogy a most sérült játékosok közül kik és milyen formában tudnak visszatérni, de erőt meríthetünk abból is, hogy azok is megmutatták, lehet rájuk számítani, akik az utóbbi időszakban kaptak főként lehetőséget. Szóval, van kihez nyúlnia Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak, és nagyon egységesek voltunk a selejtezők során, ezért bizakodó vagyok az Európa-bajnokság előtt."