Szenvedve nyertünk

2017. november 4., szombat 16:30 | 1 éve 8 napja 12 órája 48 perce
A hajráig a Thüringer vezetett, de a végén így is sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést, ezzel biztosan továbbjutottunk!
Szenvedve nyertünk

Hittük, reméltük, hogy az október 22-én, Nordhausenben aratott győzelmünk a szezon fordulópontja lehet, hogy lökést adhat majd női kézilabdacsapatunknak, és az azóta lejátszott két bajnoki tükrében örömmel konstatálhatjuk, hogy valóban így történt. Mert ugyan a Siófok idegenbeli megverése még a nehéz, de kötelező feladatok kategóriájába tartozott, a Győrtől elrabolt kettő pont egyértelműen bravúrnak minősül. Írjuk ezt azért, mert alig két hét telt el, mióta a Thüringerrel szemben rettenetesen mélyről indulva végre jól védekezett és kézilabdázott a Fradi, mégis hatalmasat változott az összkép, s most, hogy Dabason újra a Thüringert fogadtuk, az előzőek okán már egyértelműen a sikert várta mindenki.

Azt álszentség lenne állítani, hogy nem a Ferencváros volt az esélyes, elvégre Németországban is győzni tudott, másrészt az ellenfél a sérült hiányzói okán finoman szólva sem a legerősebb összeállításában érkezett, de ismerve Herbert Müller habitusát és csapatát, abban biztosak lehettünk, hogy nem adják majd könnyen magukat. Ráadásul kérdés volt az is, hogy miként tudnak majd lányaink a Győr elleni extázis után újra üzemi hőfokra melegedni.

A válasz aztán gyorsan meglett: nehezen, rettenetesen nehezen… 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a felek – ez eleve bosszantó volt –, majd a 27. percben hárommal is vezettek a vendégek, vagyis ehhez képest a szünetbéli közte egynek még örülhettünk is. Sokat hibáztunk sajnos védekezésben, és a kapusainktól sem jöttek a bravúrok, miközben a Thürigner felszabadultan, bármiféle nyomás nélkül játszhatott.

A fordulás után sem sokat változott a mérkőzés képe, a németek rendre hosszan támadtak, mi meg próbáltunk rohanni, mondván erővel jobban bírjuk majd a végén. Ha más ezen a napon nem is nagyon, ez legalább bejött, lévén az utolsó tíz percre fordulva végre átvettük a vezetést (ez azt is jelenti, hogy addig nem igazán...), és már nem is adtuk ki a kezünkből. Az újra kiváló hangulatot teremtő szurkolóink támogatásával, ha szenvedve is, de kicsikartuk a győzelmet, és ennek feltétlenül örülhetünk, hiszen ez így biztos továbbjutást ér. Egy hét múlva folytatjuk, méghozzá a Vardar Szkopje elleni csoportrangadóval.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - THÜRINGER HC 28-25 (13–14)

FTC:
Bíró – Lukács 5, Pena 6, Kovacsics 3 (1), Snelder 1, Jovanovics 4, Schatzl Nadine 1
Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Háfra N. 1, Van der Heijden 3, Szucsánszki 1, Mészáros R. 1, Márton 1, Faluvégi 1
Edző: Elek Gábor

THC: Eckerle – Jakubisová 4, Wohlbold 2, Luzumová 6 (2), Huber 1, Scheffnecht 5, Schmelzer 3
Csere: Krause (kapus), Niederwieser, Mazzuco 4
Edző: Herbert Müller
Dabas, 1500 néző. V: Florescu, Stoia (románok)
Az eredmény alakulása.
2. perc: 1–2. 10. p.: 5–5. 15. p.: 8–6. 21. p..: 9–10. 27. p.: 10–13. 36. p.: 16–16. 45. p.: 20–20. 51. p.: 23–23. 54. p.: 26–23
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2