Szenzáció lenne a Bucuresti legyőzése

2018. október 4., csütörtök 15:17 | 4 hónapja 11 napja 7 órája 40 perce
A világ három legjobb csapata közé tartozó CSM Bucuresti ellen készül női kézilabdacsapatunk – immáron Romániában.
Szenzáció lenne a Bucuresti legyőzése

Az utóbbi két évben hozzászokhattunk már, hogy női kézilabdacsapatunk számára a Bajnokok Ligája a csoportkör legnehezebb mérkőzésével kezdődik, hiszen a harmadik kalapból kihúzott együttesek a lebonyolítás értelmében rendre az első kalapos rivális otthonában nyitják a legrangosabb klubtornát. Ezúttal azonban talán még a korábbiaknál is nehezebb a helyzetünk – főleg azért, mert hiányzók miatt a keret egészen biztos nem tudja a száz százalékot nyújtani…

Rég ismert, hogy Bobana Klikovac legelőbb januárban tud segíteni, Szikora Melinda felépülése jól halad ugyan, de kapusunk még nem játékra kész, Klivinyi Kinga messze van még a csúcsformájától és Nerea Pena is sérülten érkezett vissza a válogatottól. Ehhez képest az ellenfél pénteken este a tavalyi BL-bronzérmes CSM Bucuresti, amely a nyáron alaposan átalakult, mondhatjuk, hogy tovább balkániasodott.

A négy év alatt a nyolcadik edzőjét fogyasztó (most épp a korábban csak skandináv csapatokat irányító Magnus Johanssoné a karmesteri pálca) román gigaklub elköszönt Isabelle Gulldentől, Camille Ayglontól, Gnonsiane Niomblától, Anastasyia Lobachtól és Marit Malm Frafjordtól is, miközben a pénz nélkül maradó Vardartól csomagban jött Andrea Lekics, Dragana Cvijics, Jovanka Radicsevics és Barbara Lazovics, tovább a Krim Ljubljanától Elizabeth Omoregie. Így összességében a keretben csupán három olyan játékos maradt, amely nem a balkánt alkotó országok valamelyikének állampolgára (a két svéd, Nathalie Hagman és Sabina Jacobsen, illetve a norvég Amanda Kurtovic).
A szakemberek szerint a CSM-nek a FINAL4-ig különösebb megrázkódtatás nélkül el kell jutnia, de a végső győzelemére is csak a Győr-Rosztov páros lehet veszéllyel a papírforma szerint.

„Egyértelműen a román csapat az esélyes, pláne hazai pályán, de próbálunk meglepetést okozni – mondta Elek Gábor. – Amit a szezon eddigi részében csináltunk, az nem volt rossz, de az igazi értékmérő most következik csak. Nem szeretném megbántani az eddigi ellenfeleinket, de egyelőre papírforma győzelmeink vannak, még akkor is, ha Dunaújvárosban a vártnál azért nagyobb különbséggel sikerült nyernünk. Összességében viszont az előttünk álló feladat egészen más, mint az eddigiek voltak. Arra biztosan nagyon jó lesz, hogy megmutassa, hol tartunk és milyen a pillanatnyi állapotunk, mert erre én is várom a választ.”

A pontszerzés az előjelek és a realitás alapján óriási bravúr, a győzelem pedig kisebbfajta csoda lenne – de ha két évvel ezelőtt Szkopjéban igencsak hasonló körülmények között sikerült, akkor ezúttal sem lehetetlen. Ráadásul népes, az előzetes jegyeladások alapján legalább 160 tagú szurkolótábor segíti majd a mieinket a csarnokban, ennél nagyobb motiváció pedig aligha kellhet.
Együttesünk szerdán mindenféle fennakadás nélkül utazott (Bécsből repülve), és késő este már a román fővárosba ért, csütörtökön pedig két edzéssel készült a pénteki összecsapásra (az utazásról és az edzésről fényképeket láthat az ftc_kezilabda instagram oldalon.)CSM Bucuresti - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Polyvalenta Hall
Időpont: 2018. október 5. 18:30 óra (magyar idő szerint 17:30)
Játékvezetők: Peter Brunovsky és Vladimir Canda (szlovákok)
Jegyár: 50 Lei/db (~ 11 Euro)