Szenzációs kiütés!

2018. április 21., szombat 16:20 | 7 hónapja 20 napja 54 perce
Fantasztikus védekezés mellé ragyogó támadójáték párosult, ezzel pedig elképesztően megvertük a harmadik helyezett Érdet.
Szenzációs kiütés!

Sok minden jól jött volna a rosztov-doni Bajnokok Ligája-búcsú után, de újabb hiányzókra éppenséggel egyáltalán nem volt szükség… Csakhogy az élet nem kívánságműsor, ezért meg kellett békélnünk az Érd elleni mérkőzés előtt azzal a tudattal, hogy a térdműtéten átesett Szikora Melinda mellett Nerea Pena betegség, Mészáros Rea pedig orrtörés miatt nem tud segíteni.
Segített viszont a Fradi-tábor! Újra, sokadszor jelezte, hogy a csapat mellett áll akkor is, ha az elmúlt hetekben épp nem is a vágyainknak megfelelően alakultak az eredmények – persze, tegyük hozzá gyorsan, a Ferencváros női kézilabdacsapata a Magyar Kupa-bronz és a BL-kiesés mellett hazai fronton továbbra is versenyben áll a bajnoki címért, ez meg motivációnak hibátlan.

Szóval, ezer sebből vérezve, de óriási elánnal kezdtünk szombaton kora délután, Marija Jovanovics bombája úgy érkezett 1 perc 24 másodperc eltelte után, hogy addig csak védekeztünk, méghozzá kiválóan. Látva a keménységet és az elszántságot, remélhettük, hogy jól kezdünk, ahhoz hasonlót azonban aligha várhattunk, hogy csaknem tíz percig tartjuk nulla gólon a vendégeket. Parádés volt a falunk és Bíró Blanka teljesítménye, ebből a támadásokhoz is megvolt az önbizalom és a lendület – ez így nagyjából ellenállhatatlan kézilabdát jelentett. 5-0-ra, 10-3-ra, majd a szünetben 15-7-re vezettünk.

A káprázatos produkció a második félidőben is folytatódott, és 18-7-nél úgy tűnt, az Érd elengedte a meccset. Fiatal játékosait hozta, két beállóval próbálkozott, a mieink pedig már a show-ra is figyeltek. A kérdés gyakorlatilag már csak az maradt, hogy Elek Gábor meddig űzi-hajtja játékosait, mikor hozza esetleg pályára a keretbe bekerülő fiatalokat, Hadfi Grétát, Nagy Líviát és Bánfai Kírát. Közben felderengtek a vezetőedző néhány hete elmondott szavai, miszerint azt szeretné látni, hogy újra boldogság, öröm a kézilabda, ezúttal pedig letörölhetetlen volt a vigyor a Fradi-játékosok arcáról.

Az ötvenedik percben jött el a „gyerekek” pillanata, 29-12-es (nem tévedés!!) vezetésünknél, csomagban érkezett a pályára a három fiatal, és olyan ovációban volt részük, hogy azt talán még sokáig emlegetik majd. Hadfi Gréta egyébként hű maradt a BL-teljesítményéhez, az első labdaérintése ezúttal is védés volt. A harmincadik gólunk ellenben sehogy sem akart megszületni, hét percet kellett rá várni, de ezt már senki sem bánta. Elképesztően megvertük az Érdet, ezzel pedig alighanem megfelelő jelét adtuk szándékainknak...

NŐI KÉZILABDA NB I
FTC RAIL CARGO HUNGARIA–ÉRD 32–15 (15–7)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző. V: Bócz, Wiedemann
FTC:
Bíró – Lukács 1, Jovanovics 3, Snelder 5, Szekeres, Kovacsics 4, Schatzl N. 5.
Csere: Hadfi (kapus), Van der Heijden 6 (3), Faluvégi 3, Háfra 3, Hornyák D. 1, Szucsánszki, Márton 1, Bánfai, Nagy L.
Edző: Elek Gábor
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 3 (3), Kiss N. 3, Tóth G. 1, Kisfaludy, Signate 2, Lassource. Csere: Foggea (kapus), Gávai 1, Szabó L. 2, Roberts 2, Bernát, Moncz 1, Domokos
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–0. 16. p.: 8–2. 21. p.: 10–3. 26. p.: 13–5. 34. p.: 18–7. 40. p.: 23–9. 49. p.: 29–12
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3