Szerdán hazai pályán is bemutatkozunk

2018. szeptember 11., kedd 0:38 | 4 hónapja 5 napja 12 órája 3 perce
Szerdán a szezon során először lép pályára hazai pályán női kézilabdacsapatunk, méghozzá a Békéscsaba ellen.
Szerdán hazai pályán is bemutatkozunk

Május óta nem játszott hazai tétmérkőzést a Ferencváros női kézilabdacsapata, így aztán nem meglepő, hogy az együttes – s hisszük, reméljük, hogy a szurkolótábor is – felfokozott hangulatban várja a Békéscsaba elleni szerdai összecsapást. A mieink az első kettő fordulóban közepes szinten teljesítettek, ezzel együtt mindkétszer könnyű győzelmet arattak (az MTK-t 35-25-re, a Mosonmagyaróvárt pedig 24-13-ra vertük), míg a következő ellenfelünk egy győzelemmel és egy vereséggel áll. Horváth Roland együttese az első fordulóban izgalmas meccsen verte (31-29) a Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül felálló Budaörsöt: negyvenöt percen át vezettek a csabaiak, öt, hat, sőt, hét gól is volt már közte, az ötvenhetedikben azonban egyenlített a Budaörs (29-29). A második fordulóban a Békéscsaba nem tudta megismételni ezt a teljesítményt, Debrecenben 37-25-ös vereséget szenvedett.

Elek Gábor csapata hétfőn kezdte a heti munkát, méghozzá kemény erőnléti edzéssel, kedden pedig videózás és labdás edzés szerepelt a programban a szerdai mérkőzés előtt. Érdekesség, hogy az előző idényben is a szezon elején találkoztunk a Békéscsabával, akkor a negyedik, most a harmadik fordulóban jött össze ez a párosítás. 2017. szeptember 21-én egyébként alaposan megizzadtunk a lilák ellen, félidőben 13-8-as hátrányban voltunk még, aztán 9-0-s rohammal kezdtük a másodikat és végül 22-19-re győztünk.

Az efféle izgalmaktól ezúttal eltekintenénk, de az akkori lelátói hangulatot most is szívesen látnánk – a gyenge játék és a tetemes hátrány ellenére a szurkolók egy emberként buzdították a csapatot az első játékrészben is. Ráadásul ezúttal új játékosaink először tapasztalhatják meg az Elek Gyula Aréna varázslatos légkörét, jó lenne telt házzal, komoly buzdítással bemutatkozni nekik. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a pénztárak 16 órakor nyitnak, aki szeretne, még bérletet is vásárolhat, aki pedig elkerülné a sorban állást, az vegyen meg jegyét online.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Békéscsabai ENKSE
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2018. szeptember 12. 18 óra
Játékvezető: Héjjas Tímea és Kránitz Andrea
Jegyár: 2000-2500 Ft.
Online jegyvásárlás: ITT érhető el.
Személyes jegyértékesítés a mérkőzés napján és helyszínén 16 órától (ha marad még jegy).