Szünet következik

2018. március 7., szerda 17:37 | 9 hónapja 11 napja 21 órája
Női kézilabdacsapatunk válogatott játékosa, Szekeres Klára a szezon után felhagy az élsporttal, és egy ideig a családé lesz a főszerep.
Szünet következik

Miként arról ma beszámoltunk, Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A keretben nem kapott helyet Szucsánszki Zita és Szekeres Klára sem – előbbi esetében régóta köztudott, hogy egy ideig az utolsó szezonját tölti a pályán, és ezért nem került a válogatottba, Szekinél viszont csak most jött el a bejelentés ideje.

„Egyszer már felvetődött a karrierem során az anyaság gondolata, de pont akkor keresett meg a Fradi, és mivel ez nagy lehetőség volt, folytattam a játékot – magyarázta Szekeres Klára, aki Szucsánszki Zita hiánya esetén az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya, s aki júniusra tervezi párjával az esküvőt. – Most azonban, ha nehezen is, mert igencsak karrierista vagyok, meghoztam a döntést, elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit a családalapításra koncentráljak, ezért a tervek szerint a következő szezont kihagyom. Egyáltalán nem gondolok arra, hogy ezzel véget ér a pályafutásom, mindenképp vissza szeretnék még térni.”

Játékosunk hozzátette, a Ferencváros vezetőedzője és a magyar válogatott szövetségi kapitánya is elfogadta a döntését.

„Az én koromban ezzel már nem okoztam meglepetést, sejtették, hogy hamarosan így döntök. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem motoszkál a fejemben a jövőm, de szeretném a szezon hátralévő részét élvezni, nem pedig bármin is görcsölni.”