Tökéletes évbúcsúztató

2017. december 30., szombat 17:07 | 1 éve 18 napja 2 órája 38 perce
Tömött lelátók előtt játszott magabiztosan a Ferencváros női kézilabdacsapata, és megérdemelten nyert a DKKA ellen.
Tökéletes évbúcsúztató

Ünnepek közötti szabadság ide, óév búcsúztató meccs oda, feltétlenül örömteli, hogy napokkal a Ferencváros – Dunaújváros bajnoki előtt elfogyott az összes belépő, ennek tudatában pedig már egyáltalán nem számított meglepetésnek, hogy szombaton délután három órától egy tízforintost is csak nagy kínok árán lehetett volna leejteni az Elek Gyula Arénában. Reméljük, hisszük, hogy a hatalmas érdeklődésnek, a nyár óta folyamatosan emelkedő nézőszámnak a csapat parádés ősze is az oka – az igazsághoz lényegében a következő meccseken biztosan közelebb kerülünk majd.

Azt már kár is volna taglalni, hogy a légkör mennyit tesz hozzá a játékosok teljesítményéhez, és az az érzésünk, hogy ezen a napon igenis döntő jelentőségű volt. Ugyanis ideális felkészülésről egyáltalán nem beszélhettünk: november közepe óta négyszer edzhetett teljes keretével Elek Gábor, ráadásul a világbajnokság óta Nerea Pena és Mészáros Rea is csak a rehabilitációs tornában jeleskedik (reális bizodalmunk lehet a közeli visszatérésükben). Háfra Noémi viszont extra, amolyan világbajnoki formában kézilabdázott, az első félidőben szerzett tizenhat gólunkból hetet vállalt magára. Akadt ismerős egyébként a vendégeknél is, a kapuban csupán perceket eltöltő Katarina Tomasevic, illetve az alapembernek számító Szekerczés Luca és Monori Orsolya is jelentős tagja volt korábban a Ferencvárosnak. Ezúttal viszont nem róluk szólt a meccs!

Noha az ötvenedik percig látszólag lőtávolon belül tartotta magát a Dunaújváros, szemernyi esélye sem volt a győzelemre. A tizenegyedik percben állt utoljára egy gólra a mieinktől, utána jobbára három-négy gólnál közelebb egyszer sem tudott érni. Az utolsó tíz percben aztán igazán magabiztossá tették lányaink a győzelmet, tíz gólra hízott az előny, a "lelátó" pedig extázisban tombolt. Kilencedik bajnoki mérkőzésén kilencedik győzelmét aratta az FTC-Rail Cargo Hungaria és vezeti a tabellát – így várjuk az új évet.

K&H NŐI KÉZILABDALIGA
9. FORDULÓ
FTC RAIL CARGO HUNGARIA–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 30–23 (16–11)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Altmár, Horváth M.
FTC:
Bíró B. – Lukács V. 3, Háfra N. 8, Snelder 2, Szekeres, Kovacsics 4 (2), Schatzl Nadine 3.
Csere: Van der Hejden 3, Szucsánszki 2, Hornyák D. 1, Márton, Faluvégi 2, Jovanovics 2.
Edző: Elek Gábor
DUNAÚJVÁROS: Oguntoye – Klujber 5, Kovács Anna 3, Cifra, Szalai 3, Micijevic 2, Kazai 1. Csere: Molnár B., Dombi 2, Monori 3, Szekerczés 3 (1), Grosch, Takács B. 1, Nick.
Edző: György László
Az eredmény alakulása. 9. perc: 6–2. 11. p.: 6–5. 21. p.: 12–7. 26. p.: 15–9. 36. p.: 18–14. 48. p.: 24–17. 56. p.: 30–20
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Helyenként jó védekezéssel nyertük meg a mérkőzést. Sok munka van mögöttünk, de előttünk is. Szurkolóinknak és a kézilabdasport barátainak boldog új évet kívánok!
György László: – Visszafogottan kezdtünk, később belerázódtunk. Elégedett vagyok a csapatommal, az eredménnyel ugyan nem, de látszott a küzdés, készülünk tovább.