Tornagyőzelem!

2018. augusztus 18., szombat 13:56 | 4 hónapja 30 napja 6 órája 3 perce
Női kézilabdacsapatunk a Bietigheim elleni 22-21-es győzelemmel megnyerte a 6. Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupát.
Tornagyőzelem!

A lengyel Lublin felett aratott könnyed, 31-20-as pénteki győzelem után szombaton a német bajnokság ezüstérmese, az SGBBM Bietigheim várt női kézilabdacsapatunkra az Elek Gyula Arénában megrendezett Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupa döntőjében.

Két gyors góllal kezdtük a mérkőzést, ezzel némileg megleptük a német csapatot. Ennek, illetve a jól működő védekezésünknek is köszönhetően ellenfelünk csak a hatodik percben tudta először bevenni Bíró Blanka kapuját. A folyamatos gólváltások és a német válogatott kapus, Dinah Eckerle védései miatt azonban a Bietigheim kiegyenlített az első 10 perc végére (4-4).

A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon jól működött a védekezés, remekeltek a kapusok, de a játékot sok hiba is jellemezte. Biztató volt, hogy a Bietigheim egyszer sem vezetett, és többnyire csak üldözte a Ferencvárost. A 20. percben Elek Gábor időt kért, kifejezetten a támadások gyorsítását kérte a lányoktól. A gólcsendet végül Mészáros Rea törte meg a 25. percben, majd Pena értékesített egy hétméterest. A szünetig még egy-egy gól született mindkét oldalon, így 10-8-as előnyről várhattuk a folytatást.

A második félidő Faluvégi Dorottya remek góljával kezdődött, amelyre a németek két találattal válaszoltak. Egy nagy Bíró-védés után Háfra szép egyéni megoldással lőtt gólt. Látható volt, hogy kiválóan működő védelmünk mellett támadásban is feljavultunk, rendre kihasználtuk az alkalmanként lyukasan maradt német védelem hibáit. Djurdjina Malovics és Márton Gréta is feliratkozott a gólszerzők közé, a németeknek pedig csak elvétve volt válaszuk a Fradi találataira, így csapatunk fokozatosan növelte az előnyt. A 45. percben már 19-15-re is vezettünk, de egy kisebb német fellángolás után újra izgalmassá vált a meccs.

Sajnos hullámvölgybe kerültünk, a vérszemet kapó Bietigheim pedig előbb kiegyenlített, majd az 52. percben, először a mérkőzésen előnybe került. Bíró a kapuban, Márton pedig kétszer a balszélen villant, de a németek erre is válaszoltak (21-21). Az utolsó percbe lépve Pena és Danick Snelder összjátéka után hetest kaptunk, amelyet spanyol klasszisunk értékesített és mivel kivédekeztük az utolsó német támadást, 22-21-re győztünk, így megnyertük az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupát.

A 3. helyért

A MTK-Lublin bronzmérkőzésének első félidejében felváltva állt jobban a két csapat, és a szünetig is csupán kétgólos fórt tudott összehozni a Lublin (13-11), de innét még bőven volt esélye az MTK-nak a fordításra.

A fordulást követő első percekben nem változott a ritmus, ezt követően azonban belehúzott az MTK, 13-16-ról zsinórban hét gólt lőtt, és átvette a vezetést. Sőt, hiába tudott újfent gólt lőni a lengyel bajnok, még tovább nőtt a különbség, 25-18-nál már hét volt közte. Az MTK második félidei játékának köszönhetően magabiztosan nyert, még úgy is, hogy az említett 25-18-as állást, illetve a 23. percet követően nem talált többször a kapuba - 25-23-nál szólalt meg a duda.

ELEK GYULA-RAIL CARGO HUNGARIA NEMZETKÖZI KÉZILABDA KUPA
Döntő

FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim 22-21 (10-8)
Elek Gyula Aréna, 800 néző
Játékvezető:
Bócz László és Wiedermann Viktor
A Ferencváros gólszerzői: Hamarosan...
A 3. helyért:
MTK - MKS Lublin 25-23 (11-13)

A torna végeredménye:
1. FTC-Rail Cargo Hungaria
2. SGBBM Bietigheim
3. MTK
4. MKS Lublin

A torna gólkirálya: Alexandra Rosiak (MKS Lublin) 10 góllal.
A torna legjobb kapusa: Dinah Eckerle (SG BBM Bietigheim).
A torna legjobb játékosa: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria).