Újabb magyar győzelem

2017. október 1., vasárnap 15:07 | 9 hónapja 16 napja 17 órája 43 perce
A huszadik percre állt csak össze a mieink játéka, de ez is elégnek bizonyult, 7-1-es rohamot produkáltunk, ezzel pedig eldöntöttük a meccset.
Újabb magyar győzelem

A szerdai, Koszovó elleni könnyed győzelem után vasárnap eggyel nehezebb erőpróba előtt állt a magyar női kézilabda-válogatott, ezúttal az Elek Gyula Arénánál jóval nehezebben elérhető helyszínen, Minszkben, illetve Koszovónál erősebb rivális, Fehéroroszország ellen kellett pályára lépni. A meccskeretbe bekerült már Bíró Blanka is, s ahogy várható volt, ő kezdett a kapuban. Sőt, mintegy húsz percen át a Ferencváros kapusának hathatós közreműködése kellett ahhoz, hogy szoros maradjon az eredmény – nem igazán ment ekkor ugyanis a csapatnak, Blani viszont bravúrokat bemutatva húzott ki minket a pácból.

A huszadik perc környékén aztán a mezőnyjátékosok is üzemi hőfokra melegedtek, így elkezdett hízni a különbség. Natalja Vaszilevszkaja a tizenkilencedik percben szerezte önmaga ötödik és együttese nyolcadik gólját, legközelebb viszont csak a harmincötödik percben talált a kapunkba, ráadásul közben a társai sem voltak képesek túljárni a védelmünk eszén. 8-7-es hátrányról már a szünetig sikerült 12-8-as előnyt csinálni, 15-9-nél pedig már hat góllal vezettünk.

Ezt követően negyed órán át nagyjából felváltva estek a gólok, a különbség nem is csökkent igazán, de nem is hízott. A negyvenhatodik percben aztán két gyors hetessel ötre zárkóztak a hazaiak, Kim Rasmussen szövetségi kapitány időt kért, rendezte a sorokat, és a következő két percben el is döntöttük a mérkőzést.

Újra hétre duzzasztottuk ugyanis az előnyünket, amikor már csak nyolc perc volt hátra.
A győzelemmel karnyújtásnyira kerültünk a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságtól, elvégre a négyfős csoportokból az első kettő csapat automatikusan kvalifikálja magát a tornára, s miután Koszovót biztosan legyőzzük majd idegenben is, Hollandia pedig várhatóan másodszor is megveri majd a fehéroroszokat, ha itthon nem kapunk ki nyolccal Vaszilevszkajáéktól, a hollandok elleni oda-visszavágó eredményétől függően legrosszabb esetben is a második helyen zárunk.


NŐI KÉZILABDA, EB-SELEJTEZŐ, 7. CSOPORT
FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 18–25 (8–12)
Minszk, V: Opava, Valek (csehek).

FEHÉROROSZORSZÁG:
Kumpel, Burduk (kapusok) – Arcjuhovics 4, Dronova, Hutava, Iljina, Jemeljanyenka, Kanaval 1 (1), Kocina 1, Mazgo, Necjaruk 1, Rudkovszkaja, Samanovszkaja 1, Szilickaja, Trizno, Vaszilevszkaja 10 (4).
Szövetségi kapitány: Tomaz Cater

MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 3, Görbicz 6 (4), Háfra, Hársfalvi, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, Kovács A. 2, Kovacsics 1, Lukács, Mayer 1, Schatzl 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4
Forrás: keziszovetseg.hu