Újabb nagy bejelentés: A válogatott alapembere hosszabbított

2018. november 20., kedd 17:45 | 3 hónapja 12 órája 42 perce
A magyar válogatott és a Ferencváros első számú kapusa még éveken át marad klubunk játékosa.
Újabb nagy bejelentés: A válogatott alapembere hosszabbított

Egy hete a Fradi TV-ben jelentettük be, hogy Háfra Noémi szerződést hosszabbított a Ferencvárossal, most pedig újabb jó hírről számolhattunk be klubunk magazinműsorában. Itt adtunk ugyanis hírt arról, hogy női kézilabdacsapatunk, illetve a magyar válogatott első számú kapusa, Bíró Blanka 2021-ig elkötelezte magát a Fradihoz.

„Sokat nem kellett gondolkodnom a döntésen, tudtam, hogy itt szeretnék játszani – mondta Bíró Blanka. – Jól sikerült az elmúlt három év, lehetőséget kaptam a klubtól, minden a fejlődésemet szolgálja, és úgy érzem, valóban előre is léptem. Mindenképp itt szerettem volna folytatni a pályafutásomat.”

Kapusunk nyolc évet húzott le nevelőklubjában, a Vácban, mielőtt 2016-ban az FTC-Rail Cargo Hungariához szerződött.

„Bíró Blanka a Ferencváros és a magyar válogatott meghatározó játékosa, ezért mindenképpen szerettük volna, ha további évekre sikerül vele megállapodni – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Külön öröm, hogy Blanin is azt éreztük, szívesen marad a Ferencváros játékosa. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy az együttesünk jó néhány meghatározó kézilabdázója kötelezte el magát hosszabb távra, vagyis biztosított, hogy a Ferencváros magja továbbra is a magyar válogatott erősségeiből fog állni. Mindenképp előre mutató, hogy a keretünk jelentős részét évekre előre ismerjük, és a csapatépítésben komoly szerepe van, hogy a válogatott játékosok hosszabb távon a Ferencvárosban képzelik el jövőjüket.”

A Bíró Blankával készült teljes beszélgetést a Fradi TV-ben láthatták először, de aki lemaradt róla, az a Fradi Média Youtube-csatornáján, illetve itt is megtekintheti.