Újra bajnoki

2017. december 28., csütörtök 22:24 | 1 éve 19 napja 22 órája 11 perce
Minden jegy elfogyott az FTC-Rail Cargo Hungaria - DKKA mérkőzésre, amelyen vissza kellene vágni a májusban elszenvedett vereségért.
Újra bajnoki

Az óév utolsó bajnokija, vagy ha úgy tetszik, az „újév” első mérkőzése következik szombaton női kézilabdacsapatunk számára – a furcsa kettősség oka, hogy a november közepén elkezdődő válogatott szünet, majd világbajnokság után még 2017-ben belevágunk a szezon második felébe. Köszönhetően annak, hogy az első periódus kiválóan sikerült, együttesünk veretlenül a bajnoki tabella élén áll, és a cél, hogy ez a mondat 2018 első napján is igaz legyen, még ha nem is lesz könnyű dolgunk a DKKA-val szemben.

„Az nem kérdés, hogy papíron jobb csapat a Ferencváros a Dunaújvárosnál, de a vendégeknek hatalmas előny, hogy decemberben vagyunk – mondta Elek Gábor. – Tudom, tőlük is volt a világbajnokságon résztvevő játékos, de csak kettő, míg nálunk tizenegy. Összesen négyet tudtunk edzeni közösen a meccs előtt, ami nem sok, főként úgy, hogy előtte ilyen összetételben nem találkoztunk öt hétig. Újra össze kell rakni a játékunkat, főleg a védekezésünket, és akkor nyerhetünk.”

Ráadásul van is miért visszavágnunk a DKKA-nak, hiszen május 5-én alaposan elvert minket (33-24), s ez még akkor is nyomot hagyhatott a fejekben, ha ezen a mérkőzésen tulajdonképpen már semmi sem múlt. Azt is tegyük hozzá gyorsan, hogy ezúttal az egyetlen gólos Fradi-győzelem is épp elég visszavágás lenne…

Ami örömteli, hogy az összecsapásra minden jegy elfogyott, vagyis telt ház előtt léphetnek pályára a csapatok. A nézőszám nyár óta gyakorlatilag folyamatosan emelkedik, szurkolóink idegenben és hazai pályán is egyre többen állnak a csapat mögött (hanggal és lélekben is), és ez óriási motivációt ad a játékosoknak.

FIGYELEM, a Székely Légió és a Ferencváros szurkolói közösen gyűjtenek a Székelyvarsági Böjte Csaba gyermekotthon lakói számára! Decemberben szárazélelmiszert és használati tárgyakat gyűjtöttek az erdélyi fiataloknak, az FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA mérkőzése pedig gyűjtődobozok lesznek kihelyezve, illetve az alábbi számlaszámokon is (december 30-ig, megjegyzésben: „Székelyvarság”) el lehet juttatni az adományokat:
„RO35RNCB0124063226970002 BCR György Alpár János”
„11773140-00313223 OTP bank Vincze Szabolcs”

K&H női kézilabda liga (NB I), 9. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi KKA
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2017. december 30. 15 óra
Játékvezető: Horváth Márton és Altmár Kristóf
Jegyár: MINDEN JEGY ELFOGYOTT
TV: M4 Sport

JEGYEK A BAJNOKOK LIGÁJÁRA!
December 30-án, szombaton 13:30 órától az Elek Gyula Arénában megvásárolhatók a tavaszi Bajnokok Ligája-meccsekre szóló jegyek. Időpontok és jegyárak ITT találhatóak.