Vágynak a döntőre

2017. augusztus 3., csütörtök 18:45 | 11 hónapja 12 napja 23 órája 51 perce
A norvégokat és az oroszokat is magabiztosan verte a női junior kézilabda-válogatottunk, az elődöntőben a franciák következnek – INTERJÚ!
Vágynak a döntőre

Ahogyan arról épp egy hete, július 27-én hírt adtunk, a celjei női junior kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta összesen tizennyolc góljának is köszönhetően kiváló győzelemmel (26-21 a románok ellen) kezdte a kontinenstornát. A jó hír, hogy a csapatunk azóta még egy fokozattal magasabb sebességre váltott, legyőzte Hollandiát (34-26), a világbajnoki címvédő Oroszországot (27-24) és Norvégiát (26-18; a meccs legjobbjának Suba Sárát választották) is, s még az is belefért, hogy tét nélkül játszva egy góllal kikapjon Svédországtól (24-23), hiszen csoportelsőként így is a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben Franciaország legjobbjai ellen kellene folytatni a kiváló szereplést…

A feszültség vagy a felszabadultság a domináns érzés most a magyar női junior válogatott környékén?
Szerdán nagy volt az öröm a norvégok legyőzését követően, de csütörtökön már koncentráltak voltunk, az edzésen is úgy dolgoztunk, ahogy azt egy elődöntő előtt illik, készültünk becsülettel a franciák ellen – mondta Márton Gréta, az FTC-Rail Cargo Hungaria balszélsője, aki az Eb-n a válogatottunk egyik legeredményesebb játékosa. – Ugyanakkor jó a hangulat, nem nevezném idegességnek, vagy feszültségnek, amit érzek, inkább csak izgatottság – nagyon várom már, hogy kezdődjön, szeretnénk bizonyítani és döntőbe jutni!

Az eddigi szereplés erre predesztinál benneteket, vagyis a hollandok, az oroszok és a norvégok testén keresztül szinte könnyebben jutottatok idáig, mint azt sokan várták.
Ez még minket is meglepett, és nem is tudom, hogy mi lehet ennek a pontos oka, de bízom benne, hogy mi fejlődtünk sokat, nem pedig az ellenfeleink lettek gyengébbek. Az biztos, hogy egyben van a csapatunk, eddig jól sikerült beosztani az erőnket, mert mindig volt friss ember, aki hozzá tudott tenni, illetve a hangulat átsegít minket a nehézségeken.

Neked is jól megy a játék, huszonegy gólt szereztél az eddigi mérkőzéseken, a csapatból ennél többet, huszonnyolcat, csak Klujber Katrin lőtt.
A pillanatnyi forma, illetve a fáradtság határozza meg, hogy épp ki kerül pályára, és igen, én is úgy érzem, hogy jó formában vagyok. Persze, a góljaim számába belejátszik az is, hogy nagyon sokszor jól jött ki a labda a szélre, amikor belül magas és erős volt a fal.

Mit várhatunk a franciák ellen?
Nem sok mindenre emlékszem abból, amikor utoljára játszottunk ellenük, de arra igen, hogy gyorsak, dinamikusak, vagyis a visszarendeződésre és a kilépésekre nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne tudjanak minket egy az egyben megverni. Az Európa-bajnokság előtt a dánokat, az oroszokat és a norvégokat tartották favoritnak, de itt a franciák is megszorongatták a nagyokat, úgyhogy én már nem gondolok semmire, csak reménykedek, hogy sikeresek leszünk.

Női junior Európa-bajnokság
Elődöntő

Magyarország – Franciaország
Helyszín: Celje, Zlatorog Aréna
Időpont: 2017. augusztus 4. 17 óra

Fotó: EHF