Vágyunk a bravúrra

2017. október 6., péntek 14:33 | 9 hónapja 10 napja 3 órája 58 perce
Nemigen van gyenge pontja a BL-döntősnek, de a tavalyi pontszerzésből erőt meríthetünk – 19 órától kiderül, hogy lesz-e újabb szenzáció - VIDEÓ!
Vágyunk a bravúrra

Kétségkívül a világ legerősebb, és vélhetően a leggazdagabb kézilabda klubjánál vendégeskedik a Ferencváros női kézilabdacsapata, hiszen egyetlen másik egyesület sem tud felmutatni olyat, mint a Vardar az előző idényben: férfi és női csapata is a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott. Előbbi meg is nyerte a sorozatot, utóbbi viszont „csak” második lett, miután hosszabbítás után alulmaradt a Győri ETO-val szemben. Ezek alapján máris megjegyezhetjük: óriási mázli, hogy ezúttal csak a férfiak előző évi teljesítményétől elmaradó hölgyek ellen kell pályára lépnünk…

A tréfától függetlenül, bődületesen erős a Vardar Szkopje, amelynek otthonában pénteken 19 órakor lép pályára a Fradi.
A Sandanskiban csütörtökön edzett már csapatunk - ezt láthatja videó riportunkban Elek Gábor és Nerea Pena véleménye mellett.


A Vardar a korábbi macedón egyeduralkodó, a 2002-ben a Bajnokok Ligája-döntőben épp a Ferencvárost legyőző Kometal Szkopje visszaesése óta éli aranykorát, 2013. óta hazája bajnokságát és kupáját is mindig megnyerte, illetve 2014. óta minden alkalommal ott volt a Bajnokok Ligája Final 4-jában (háromszor lett bronzérmes, tavaly ezüstöt szerzett). A klub orosz tulajdonosa, Sergei Samsonenko szinte korlátlan anyagi lehetőséget biztosít, igaz, az elmúlt hónapok hírei alapján a helyzete bizonytalan – előbb közleményt adott ki, hogy az év végén elhagyja Szkopjét, majd néhány hétre rá mégis a maradásáról jött információ. A férfiak idei teljesítményét látva (háromból három győzelem a BL-ben) a kétely nem okozott zavart a fejekben, a nőknek viszont ez lesz az első tétmérkőzése az idényben.

Az utóbbi tényből akár még profitálhatunk is, hasonlóképp, mint egy éve, amikor elképesztően izgalmas mérkőzésen döntetlenre végeztünk az akkor minket talán kissé könnyelműen vevő hazaiakkal. Erre most – épp a tavalyi emlékek miatt – jóval kisebb az esély, ráadásul az Irina Dibirova edzette (apropó, érdekesség: segítője, a 2013-tól három évet Szegeden, majd még egyet Budakalászon eltöltő spanyol Garcia Parrondo magyarul köszöntötte Nerea Penát a hotelben, a férfiak kapusa, Sterbik Árpád pedig Elek Gábort ölelte át) Vardar első ránézésre jobbnak tűnik az egy évvel ezelőttihez képest. Leginkább azért, mert azóta jócskán összeérhetett, másfelől érkezett a keretéhez Mirjeta Bajramoska a Krim Ljubjanától, Polina Kuznetsova a Kubantól, illetve a legnagyobb név, a 183 centiméter magas, s hozzá megfelelő tőkesúlyú beálló, Dragana Cvijics. A távozók listája is jól cseng, de a klubnál legfeljebb Camilla Herrem haza igazolása (a norvég Solába) miatt keseregnek, Sanja Damjanovics (Siófok), Mayssa Pessoa (Rostov Don), Tamara Mavsar (Krim Ljubjana), Dziyana Ilyina és Anja Althaus búcsúja eltervezett volt.

Amitől igazán tarthatunk, az a Barbara Lazovics, Andrea Lekics, Andrea Penezics belső hármas – na meg az, hogy mögöttük is klasszisok sora vár bevetésre.
Nem a Ferencváros tehát az esélyes, de álmodni azért lehet. Sőt, egyenesen kötelező!BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. forduló
Vardar Szkopje – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Szkopje, Jane Szandanszki Arena
Időpont: 2017. október 6. 19 óra
Játékvezető: Joanna Brehmer és Agnieszka Skowronek (lengyelek)
Jegyár: 5 euró FIGYELEM! Pénteken 15 óráig mindenkinek át kell vennie a jegyét!
TV: Sport TV

Az alábbi videóban pedig azt nézhetik meg, miként utazott együttesünk Szkopjéba!