Vállalták a nyílt játékot

2018. január 11., csütörtök 11:41 | 1 éve 6 napja 9 órája 23 perce
A vendégek vezetőedzője elnézést kért, mert úgy érzi, még csak edzőpartnernek sem volt elég jó a csapata.
Vállalták a nyílt játékot

Az FTC-Rail Cargo Hungaria jó sebességen és színvonalon kézilabdázott, miközben a Budaörs messze elmaradt saját tudásától, így az eredmény nem is lehetett kérdés. A 42-22-es győzelmünk után a következőképp értékeltek a főszereplők:

Mihály Attila (vezetőedző, Budaörs Handball): – Gratulálunk a hazaiaknak és elnézést kérünk, hogy még gyakorlatilag egy edzésszintet sem tudtuk hozni. Ez egyik csapatnak sem volt így jó. Bíztam benne, hogy a nehéz időszak ellenére felszabadultabban, bátrabban kézilabdázunk majd, de sajnos volt egy-két játékosom, aki még a saját tudását is alul tudta múlni. A dinamikai fölény, illetve a technikai képzettségbeli különbség egyértelműen kijött a két csapat között. Gyakorlatilag az utolsó negyedóra volt értékelhető, amikor a fiataljaink vitézkedtek kicsit.

Brettner Zsófia (Budaörs Handball): – Nagyon lassú volt a játékunk, borzasztó sok technikai hibával kézilabdáztunk és védekezésben sem voltunk a topon. Úgy gondolom, azért mi ennél sokkal többet tudunk, mint amit ma hoztunk. Készülünk tovább, a Siófok és a Győr elleni is hasonlóan nehéz mérkőzés lesz, de nem szabad megállnunk.

Elek Gábor: – Szégyenérzet volt bennünk a szombati mérkőzés miatt, és ez elég nagy energiákat mozgatott meg. Attila elnézést kér, de szerintem nincs miért, mi csak köszönettel tartozunk azért, amiért a Budaörs nem antikézilabdát próbált játszani, mint ahogy nem egyszer előfordul ez ebben a csarnokban az ellenfeleknél, hanem azt, amit egyébként tud, és talán ez okozta ezt a nagy különbséget. Mi jobban hozzá vagyunk szokva a szerda-szombat ritmushoz, és a két csapatot ezúttal még darabra se nagyon lehetett összehasonlítani, ahogy láttam, vagy hat ember ült a ledfal mögött tőlük, biztosan nehéz időszak számukra. Köszönöm a nyílt sisakos játékot még egyszer, és további sok sikert kívánok. Egyetlen dolognak nem örültem ma, hogy amikor érezhetően könnyen lőttük a gólokat, akkor az a védekezésünk precizitásán meglátszott, és a budaörsi fiatalok tisztességesen, jól és eredményesen kézilabdáztak. Ennyi a hiányérzet, de szerintem a mi részünkről ez rendben volt.

Háfra Noémi: – Örülök, hogy jó formában vagyok, de nagyon sokat segítenek ebben a társak is, mert rendre jó passzokat, jó zárásokat kapok. Elégedett vagyok a mérkőzéssel, könnyedén játszottunk, szép gólokat szereztünk, azt hiszem, a közönség is jól érezhette magát.

15. FORDULÓ
FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA–BUDAÖRS KSN 42–22 (22–7)
Elek Gyula Aréna, 900 néző. V: Ónódi , Őri
FTC:
Szikora – Lukács 3, Háfra N. 7, Snelder 2, Szekeres, Kovacsics 3, Schatzl Nadine 4. Csere: Van Der Heijden 7 (3), Hornyák D. 4, Szucsánszki 1, Faluvégi, Márton 3, Jovanovics 4, Nagy L., Bánfai 4 (1).
Edző: Elek Gábor
BUDAÖRS: Wéninger – Ertl 1 (1), Hornyák Á. 3, Zsigmond V., Szabadfi, Szöllősi-Zácsik 1, Farkas E. 2.
Csere: Sipeki (kapus), Brettner 5, Juhos 4 (1), Pásztor 2, Rácz R. 4 (1), Kaczur.
Edző: Mihály Attila
Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–2. 16. p.: 13–4. 26. p.: 20–7. 42. p.: 30–12. 48. p.: 36–14
Kiállítások: 2, ill. –
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3

A mérkőzés felvétele: