Változik a helyszín

2018. augusztus 1., szerda 11:17 | 4 hónapja 17 napja 21 órája 37 perce
Az idénykezdet előtt a Ferencváros kézilabda szakosztálya újból megvizsgálta a hazai Bajnokok Ligája-mérkőzések lehetséges helyszíneit.
Változik a helyszín

A Ferencváros női kézilabdacsapata október első hétvégéjén kezdi majd a 2018/2019-es Bajnokok Ligája-szereplését, a rá következő héten pedig már hazai pályán fogadja a Vipers Kristiansand együttesét.

A hazai pálya azonban ezúttal változik a korábbi években megszokotthoz képest.

„Az Elek Gyula Arénában a Nemzetközi Kézilabda Szövetség nem enged Bajnokok Ligája-mérkőzést rendezni, ugyanis nincs meg a minimális befogadó képesség, az pedig rég nem ideális sajnos, hogy Budapesttől ötven kilométerre, Dabason rendeztük az összecsapásainkat – mondta Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Bármennyire is igazi otthonunkként tekinthettünk az OBO Arénára – hiszen elképesztő szeretettel fogadtak ott bennünket –, meg kellett vizsgálnunk az erre az idényre szóló lehetőségeinket. Sajnos Budapesten továbbra sem tudunk mérkőzéseket rendezni, de szerettük volna a fővároshoz a lehető legközelebb hozni a helyszínt, elvégre a szurkolóink éveken át már így is hihetetlen áldozatot hoztak a csapatért azzal, hogy vállalták a dabasi utazással járó idő és pénz ráfordítást. Végtelenül hálásak vagyunk nekik ezért! Felvettük a kapcsolatot az Érd Arénát üzemeltető Érdi Sport Kft-vel. Ők pozitívan álltak a megkeresésünkhöz – ezt ezúton is köszönjük nekik –, így sikerült megegyeznünk, vagyis a soron következő Bajnokok Ligája-mérkőzéseinket Érden fogjuk játszani. Hiszem, hogy a szurkolóink által megtöltött érdi sportcsarnok hasonlóképp otthonunkká válhat, és hogy minden mérkőzésünket telt ház előtt, nagyszerű hangulatban játszhatjuk majd.”

Érd polgármestere, T. Mészáros András örömét fejezte ki a megállapodással kapcsolatban, illetve kiemelte, megtiszteltetés a település számára, hogy vendégül láthatja a Ferencvárost.

„Érden jelentős rajongótábora van a női kézilabdának, így különösen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a szeptemberben kezdődő bajnoki idényben a Ferencváros női kézilabdacsapata Érden játssza Bajnokok Ligája-mérkőzéseit – kommentálta a megállapodás hírét T. Mészáros András. Biztos vagyok abban, hogy a Fradi nemzetközi mérkőzésein megfelelő körülmények és lelkes szurkolók várják majd a csapatokat.”

A Bajnokok Ligája-mérkőzések végleges időpontjai még egyeztetés alatt állnak.