Van-e még tartalék?

2018. április 16., hétfő 14:39 | 7 hónapja 28 napja 1 órája 33 perce
A sikereket a csapat és a szurkolók közösen érték el, és a kudarcokból felállni is csak együtt lehetséges – tovább kell lépnünk!
Van-e még tartalék?

A Ferencváros női kézilabdacsapata kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, éppúgy, mint az előző két idényben, ezúttal is a legjobb nyolc jelentette a végállomást, a szezon azonban még nem ért véget, ezért a lehető leggyorsabban túl kellene lépni a csalódottságon.

„Tudtuk, hogy jobb csapat a Rosztov-Don, hellyel-közzel ez a realitás, de azt vártam, hogy ennél jobb teljesítményre leszünk képesek, ez az igazi csalódás – magyarázta a vezetőedző, Elek Gábor. – Bíztam benne, hogy fel tudjuk venni a ritmust, a sebességet, ám be kell látnunk, hogy ez az orosz csapat még nálunk is sokkal gyorsabb kézilabdát tud. Idén a CSM Bucuresti-et leszámítva az összes nagy csapat ellen volt meccsünk, de ilyen sebességgel egyik ellen sem találkoztunk.”

A vereségekből sosem könnyű építkezni, de a győztes fél szokatlanul őszintének tűnő elismerő szavai, a helyi újságírók sajtótájékoztatót követő tapsa, illetve az orosz szurkolók a lefújást követően a játékosaink felé tanúsított tisztelete mutatja, hogy szégyenkeznivalónk egyáltalán nincs.

Nyolc mérkőzésünk van még a szezonban, közülük ráadásul az első öt különösen keménynek ígérkezik, miközben azt érzem, hogy kicsit belefáradtunk a szezon eddigi részébe, pontosabban azok, akik tavaly szeptember óta végig tolták az egész idényt, a bajnoksággal, a Bajnokok Ligájával, a válogatott selejtezőkkel és a világbajnoksággal együtt. Bíró Blanka, Háfra Noémi, Nerea Pena és Kovacsics Anikó ősszel egyaránt klasszis teljesítményt hozott, de nekik egy percre sem volt megállás. Jó lett volna, ha tudunk pihenőt adni nekik, de bele kellett feszülnünk az őszbe, hogy tavaszra kiharcoljuk a megfelelő pozíciót.”

Lányaink vasárnap reggel értek haza Oroszországból, a magyar válogatott játékosok a hét elejét Telkiben töltik keretösszetartáson, majd folytatódik a munka. A folytatásban sorrendben az Érddel, a Dunaújvárossal, a Debrecennel, majd a Győrrel játszik női kézilabdacsapatunk, amely tizennyolc fordulót követően veretlen a bajnokságban, és a következő két hétben alighanem eldől a bajnoki cím sorsa.

„Változtatni nem igazán tudunk az előre eltervezett meneten, edzenünk és meccset játszanunk kötelező, tehát valójában nincs idő rá, hogy kitisztítsuk a fejeket, hogy pihenjünk. Az élet megmutatja majd, hogy ebből a csapásból tudunk-e plusz energiát mozgósítani, illetve, hogy egyáltalán van-e még ilyen. A javuláshoz az viszont elengedhetetlen, hogy felszabadultabbá váljunk. Úgy érzem, az elmúlt időszakban a fáradtság és a nyomás miatt kicsit munkának éljük meg, görcsössé váltunk – fontos, hogy újra örömünket leljük a kézilabdában.”

Illetve fontos, hogy a szurkolók éppúgy a csapat mellett álljanak – vagy talán most még jobban! –, mint a szezon eddigi részében. A sikereket a csapat és a tábor közösen érte el, a kudarcok után felállni is csak együtt lehet képes.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
21. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2018. április 21. 15 óra
Játékvezetők: Bócz László és Wiedemann Viktor
Jegyár: 1500-2000 forint. Online ITT, személyesen, amennyiben marad, akkor szombaton 13 órától a helyszínen.