Váratlanul izgalmas lett

2017. szeptember 21., csütörtök 19:28 | 9 hónapja 26 napja 13 órája 20 perce
Ránk ijesztettek a vendégek, szünetben öt góllal vezettek, de a második félidőben feltámadt a Fradi és megnyerte a mérkőzést.
Váratlanul izgalmas lett

„Jó reggelt!” – kiáltott az Elek Gyula Aréna lelátóján az egyik talpig zöldbe öltözött drukker fél hét előtt nem sokkal. A Békéscsaba elleni mérkőzés huszonnegyedik percében jártunk ekkor, és a szurkoló a játékvezetőknek intézte a mondandóját, aki épp kiállította az egyik csabait – elképesztő, de a mieinknek ekkor még csak az „Ébresztő!” rigmus ülhetett volna, hiszen négy góllal vezettek a vendégek. Olyan volt ez az egész, mint egy rossz vicc: a játékosaink szürreális mértékben tudásuk alatt játszottak, miközben a Békéscsaba egyre magabiztosabban és bátrabban kézilabdázott, illetve kapusa, Györkös Rebeka (talán nem bántjuk meg vele) élete formájában védett. Mire pedig a csapatunk ráeszmélt, hogy kezd a hátrány túl nagy lenni, már jelentős lélektani mélységben volt a korábbi tévesztések miatt, így az alapvető passzokba, lövésekbe is hiba csúszot. 13-8-as vendég előnynél vonultak szünetre a csapatok, és azt remélhettük, az öltözőből visszatérve valami egészen más tárul majd a szemünk elé.

Ehhez képest az első támadásunknál mintegy tíz másodperc elteltével Laura van der Heijden kipasszolta a pályáról a labdát… Érkezett viszont a kapunkba Bíró Blanka, aki stabilitást adott (de még milyet!) a védekezésnek, amely közben keményebbé is vált. Gólt sem kaptunk hét percig, de ennek ellenére is csak kettővel értünk közelebb - úgy tűnt, vérrel, verejtékkel sikerülhet csupán a fordítás.

Lassan, nagyon lassan azért bemelegedett a Fradi, de szerencsére még idejében, a harminckilencedik és a negyvenegyedik perc között négy gólt is szereztünk, miközben Bíró Blani még mindig nem kapott egyet sem, és először vettük át a vezetést. Amit a szünetben reméltünk, valóra vált: annyira megváltozott a játék képe, mintha nagyjából mezt cserélt volna a két együttes (e teória alapján az első játékrészben a mieink játszottak fehérben, a másodikban pedig zöldben). A negyvenhatodik percben kaptuk az első gólt a második félidőben, de ekkor mi már tizenhétnél jártunk.

Helyre állt a világ rendje, és már csak egyetlen kérdés maradt a hátralévő időre: vajon pályára lépe-e a vállműtéten átesett, és azóta a meccs keretbe most először bekerülő Szucsánszki Zita?

Nem lépett, s talán ez is volt a jó döntés, mert ahhoz túlságosan is éles volt ez a mérkőzés, hogy Elek Gábor megkockáztassa a játékát. A győzelem így is meglett, még ha nem is a várt forgatókönyv szerint. Azért is fontos volt a jó szájíz kiharcolása, mert végre bajnoki mérkőzésen is sokan voltak a lelátókon, az értékesítésre kínált ülőhelyek jelentő része gazdára talált, valamint a kapu mögött is vagy százan voltak – és szurkoltak! Folytatás a Bajnokok Ligájában, október 6-án. Akkor ennél azért több kell majd.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABA ENKSE 22–19 (8–13)
Elek Gyula Aréna, 700 néző. V: Hantos D., Rózsahegyi
FTC:
Szikora – Lukács 2, Jovanovics 2, Snelder 6, Szekeres, Kovacsics 4 (1), Schatzl 3.
Csere: Bíró (kapus), Van der Heijden 2, Háfra 1, Faluvégi 1, Márton G., Mészáros R., Hornyák D., Pena 1 (1).
Edző: Elek Gábor

BÉKÉSCSABA: Györkös – Kovács Anett 1, Kovacsevics 2, Zöldi-Tóth 1, Vukajlovics 4, Walfisch 2, Szarka 3.
Csere: Popovics (kapus), Mihálffy 4, Pénzes 1, Gidai 1, Bottó, Pintér.
Edző: Skaliczki László
Az eredmény alakulása. 8. p.: 2–4. 15. p.: 5–7. 23. p.: 6–10. 46. p.: 17–13. 51. p.: 19–14
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. –