Vezérből kapitány

2018. június 9., szombat 10:56 | 7 hónapja 6 napja 21 órája 48 perce
Eddig „csak” a csapat vezéregyénisége volt Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára távozása után viszont csapatkapitány is lesz.
Vezérből kapitány

Amikor a mögöttünk hagyott idény utolsóelőtti fordulójában lejátszott Kecskemét – Fradi mérkőzést követően a hazai vezetőedző arról beszélt, hogy példaképeket látott a pályán, alighanem elsők között Kovacsics Anikóra gondolt. Elvégre a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, nyolcszoros magyar bajnok és tízszeres Magyar Kupa-aranyérmes klasszis félig sérülten is úgy harcolt minden labdáért húszgólos előnyünknél, mint aki az első gólját hajtja, mondjuk tízévnyi várakozás után. Szerencsére a Ferencváros női kézilabdacsapatánál nagyjából kizárólag ilyen mentalitású játékosokat találunk (de a legtöbb, s legnagyobb sikere Misinek van, vagyis ő vehetné leginkább kényelmesre a helyzetet), épp ez lehet a legfőbb magyarázata a szurkolók együttesünket övező szeretetének. Illetve, arra is indok, hogy miért illik Misi ennyire ebbe az egészbe, a Ferencvárosba.

„Boldog vagyok itt, szeretem a táraságot, a légkört, amely a szakosztálynál uralkodik, hogy ilyen fantasztikus támogatást és ennyi szeretetet kapunk a szurkolóktól, élvezem azt a szerepkört, amelyet a pályán betölthetek, szóval egyáltalán nem volt okom arra, hogy átigazolásban gondolkodjak” – mondta Kovacsics Anikó, akivel épp edzés után beszélgettünk. Ez sem mellékes egyébként: számára szombaton ért véget az idény a válogatott fehéroroszok elleni győzelmével, szerdán pedig már a konditeremben rótta a kilométereket az előre, precízen elkészített edzésterv alapján.

„Ez most nem esett jól, sőt, de legalább a vállam nem fáj már. Nem hittem, hogy ennyire gyorsan segít majd rajta a gyógytorna, úgyhogy ez kellemes meglepetés.”
Visszatérve az eredeti témához – Misi további kettő évvel meghosszabbította a szerződését az FTC-vel.

„Igazából azt sem tudom pontosan, hogy volt-e érdeklődés irántam, mert nem foglalkoztam vele, a klubbal pedig villámgyorsan megegyeztem” – folytatta a Ferencváros következő csapatkapitánya. Merthogy ő lesz, miután Szucsánszki Zita, illetve eddigi helyettese, Szekeres Klára egy időre felhagyott a játékkal (utóbbi pénteken ment férjhez, fotó az ftc_kezilabda instagram oldalon!), és nála jobbat találni aligha lehetne.
„Van mögöttem tapasztalat bőven, így már eddig is próbáltam magamra vállalni a felelősséget, de ez ennél a csapatnál egyébként sem nehéz, mert nagyon jól eloszlik a nyomás, mindenki kiveszi belőle a maga részét. Ezzel együtt megtiszteltetés, hogy csapatkapitány lehetek.”
Az idénykezdetig azonban még jó másfél hónap hátravan, s addig azért némi pihenés is belefér irányítónknak.

„A testvéremmel, Petivel Amerikába utazunk, és három hét alatt bejárjuk az Egyesült Államokat. Persze, közben azért edzünk is folyamatosan, de ez nem lesz probléma, hiszen konditermet majd minden sarkon lehet találni, ahol tudtunk, figyeltünk rá, hogy a hotelben is használhassuk, New Yorkban pedig úgy foglaltunk szállást, hogy közel legyen a Central Parkhoz, hiszen ott a futópályán kiválóan tudunk edzeni. Arra mondjuk figyelni kell, hogy Petivel külön csináljuk, mert vele lehetetlen futni – lenyom tíz kilométert, és még csak a pulzusa sem emelkedik…”
Mi mást mondhatnánk – várjuk a beszámolókat, és a képeket, az ftc_kezilabda és kovacsicsaniko_misy8 instagram oldalakon biztosan lesz nyoma.