Zárásként győzelem

2017. november 26., vasárnap 17:28 | 10 hónapja 22 napja 28 perce
Gyengén játszott kézilabda-válogatottunk Dél-Korea ellen, a második félidőben egyszer vezetett csak, de így is nyert - folytatás a világbajnokságon.
Zárásként győzelem

Igazán jól mutatja a magyar női kézilabda gazdagságát, hogy kettő világklasszis irányítónk, Kovacsics Anikó és Görbicz Anita egymást váltja a pályán – ráadásul a balszélső posztján… Szóval, ahogy az első mondatból sejthető, Kim Rasmussen szövetségi kapitány a válogatottunk világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén, Dél-Korea ellen, tovább folytatta az erőteljes kísérletezést. A Möbelringen-kupa első kettő magyar vonatkozású meccsén is láthattuk, hogy a szakvezető keresi a csapatát, amellyel sikeresen szerepelhet majd a december 1-jén rajtoló vb-n, próbálkozott többek között Kovács Anna jobbszélső - és Szekeres Klára második beálló játékával is, a belső posztokon szereplő játékosait pedig akár három-négy támadásonként is váltogatta.

A Dél-Korea elleni keretből a Ferencváros kézilabdázói közül ezúttal Schatzl Nadine és Mészáros Rea kimaradt, Lukács Viktória és Szekeres Klára kezdő volt, Bíró Blanka, Háfra Noémi és Kovacsics Anikó pedig a padról figyelte, amint a társak az első percekben máris magunkhoz ragadják a vezetést. Két-három gólnál jobban azonban nem tudtunk elhúzni, sőt, ha Janurik Kinga nem hoz hasonló teljesítményt, mint tegnap Bíró Blanka, akkor hamar gondba kerültünk volna.
7-6-os vezetésünk után aztán négy perc alatt kaptunk négy gólt - jött is az időkérés. Jót tett a fejeknek, elvégre ezt követően mi meg ötöt lőttünk zsinórban, újra nálunk volt az előny, és a szünetig egy gólt meg is őriztünk a fórból.

A fordulás után viszont megint rengeteg hibát vétve kézilabdáztunk, öt és fél percig nem találtunk az ellenfél kapujába, három gólos hátrányba kerültünk, s innentől kezdve csak rohantunk az eredmény után. 21-21-nél és 26-26-nál utolértük a koreaiakat, főleg Görbicz Anita és Tóth Gabriella góljainak köszönhetően, sőt, az ötvenkilencedik percben a vezetésért is támadhattunk. Elsőre nem sikerült betalálnunk, viszont az utolsó támadást így is döntetlennél indíthattuk. Görbicz vállalta magára a befejezést, szép gólt szerzett, s ezzel megnyertük a mérkőzést. Úgy, hogy a második félidőben ekkor vezettünk először...

MÖBELRINGEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BERGEN (NORVÉGIA)
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 27–26 (13–12)

Straume, játékvezetők: Artnsen, Roen (norvégok).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 4, Gávai 1, Görbicz 11 (2), Háfra, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A., Kovacsics, Lukács, Mayer, Mazák-Németh, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 3, Tóth G. 5.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
DÉL-KOREA: Ju Hui, Park Sae-young (kapusok), Choi Su-min 2, Gim Bo-eun 3, Gwon Han-ha 8 (4), Jo Ha-rang 1, Kang Eun-hye, Kim Hee-jin, Kim Seon-hwa, Lee Mig-yeong, Ryu Eun-he 8 (1), Sim Hae-in 5, Song Hye-soo, Song Ji-eun, Song Ji-young, Yu So-yeong.
Szövetségi kapitány: Jae-won Kang.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.

A tornát a magyar női kézilabda-válogatott a harmadik helyen zárta.