Ez rendben volt!

2017. január 7., szombat 19:26 | 1 éve 3 hónapja 18 napja 4 órája 45 perce
Telt ház előtt győzött a Fradi a Dunaújváros ellen, s még ha a játék nem is volt tökéletes, az összkép feltétlenül pozitív.
Ez rendben volt!

Ejj, ha minden hazai bajnokija ilyen lenne az FTC-Rail Cargo Hungariának… Persze azt leszámítva, hogy a montenegrói klasszisa, Marija Jovanovic megsérült az előző fordulóban a Kisvárda ellen, és a súlyosabb probléma elkerülése érdekében most sem került keretbe. Szóval, az újév első rangadója, a negyedik helyezett Dunaújvárosi Kohász KA elleni mérkőzés előtt már huszonnégy órával is alig-alig volt eladatlan ülőhely, nemhogy pénztárnyitáskor, amikorra már átcsoportosítással még egy szektort megnyitottak a szervezők. Végül az álló rész is teljesen tele lett a kezdésre, amelyet az egy hete már látott fény és hangshow előzött meg, így a nézők és a játékosok egyaránt ideálisan tüzes állapotban álltak bele a meccsbe.

Amely ennek ellenére nem indult könnyen, méghozzá azért, mert a mieink rendre a kapufát vagy a vendégek kapusát, Oguntoye Viktóriát találták telibe - olykor kényszerhelyzetből, ám néha ziccerben is. A tizenkilencedik percig például egyszer sem vezettünk két góllal, sőt, egyszer megesett, hogy a Kohász húzott el ennyivel, aztán a félidő végéig szépen lassan mégiscsak négy gólosra hízott az előnyünk, köszönhetően annak, hogy Bíró Blanka nyolcszor is hárítani tudta az újvárosiak lövését. Érdekes húzás volt egyébként Elek Gábortól, hogy Szucsánszki Zita csak a kispadon kezdett, igaz, a tizedik percben már pályára lépett, s csapatkapitányhoz méltóan kézilabdázott.

A második félidő kísértetiesen hasonlított az elsőre, többnyire felváltva potyogtak a gólok – illetve előfordult, hogy hosszú percekig egyáltalán nem zördült meg a háló, hiába kínálkozott rá a két csapatnak együttvéve hatszor is hatalmas lehetőség –, ezért nem tudtuk leszakítani magunkról a dunaújvárosiakat, de legalább ők sem értek bennünket utol. Kettő-három gól volt a különbség egészen a negyvennegyedik percig, amikor az egyébként jól teljesítő Szabó Babett harmadik kiállításával eldőlt a mérkőzés. Az emberfórban ugyanis hízni kezdett a differencia, s tíz perccel később már nyolc gól volt a fór. Okként nyugodtan megemlíthetjük, hogy Lukács Viktória elkezdte bedobálni a helyzeteit, hogy Bíró Blanka továbbra is jó teljesítményt nyújtott, s hogy Kovacsics Anikó, valamint Szucsánszki Zita is rendre betalált.

A Fradi a sok hiba ellenére az utolsó percekben már nyugodtan kézilabdázhatott, az volt csupán fontos, hogy a publikum is jó szájízzel távozhasson az Elek Gyula Arénából. Végül nem a miénk lett az utolsó pár perc, közelebb lopózott az Újváros, de így is négy góllal, 27-23-ra győzött az FTC-Rail Cargo Hungaria.


FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ 27–23 (15–11)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 800 néző. Vezette: Bács, Bóna
FTC:
Bíró – Lukács 7, Pena 6 (1), Snelder 2, Kovacsics 3, Hornyák D., Schatzl 3.
Csere: Szekeres, Szucsánszki 4, Mészáros R., Faluvégi 1, Szarka 1.
Edző: Elek Gábor
DUNAÚJVÁROS: Oguntoye – Klujber3, Kovács Anna 3 (1), Karnik 2, Cifra 2, Szalai B. 7, Molnár B. 1.
Csere: Kudor 1, Hornyák B. 1, Takács D. 1, Rácz-Vincze 2, Nick.
Edző: Zovko Zdravko
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 13. p.: 4–6. 20. p.: 10–7. 34. p.: 17–12. 46. p.: 21–18. 55. p.: 27–19
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG

Elek Gábor: – Taktikusan, jól játszó Dunaújvárossal találkoztunk, sok helyzetet hibáztunk el, ha a harmadát belőjük, jelentősen más az eredmény. A helyzetkihasználás miatt nem vagyok elégedett.

Zovko Zdravko: –
Szép mérkőzést játszottunk, volt rá lehetőségünk, hogy még jobb eredményt érjünk el, de sajnos, a csapatom hatvan percig nem tud koncentrálni. Ez egy mérkőzés volt, hosszú még a bajnokság, azon leszünk, hogy a hibáinkat kijavítsuk.

A mérkőzés felvétele: